AKELA – pobjednik među poletarcima na akciji “Proljeće u Podsusedu”

Trenutno pregledavate AKELA – pobjednik među poletarcima na akciji “Proljeće u Podsusedu”
  • Autor objave:

Maštoviti srećonoše donijeli su sreću članovima jata “Akela”. Što zbog toga što su za ovu akciju napravili čak dvoje srećonoša, a što zbog toga što su brojčano i starosno bili u prilici poraziti oštru konkurenciju. Dobro, vjerojatno i zbog toga što im Alen nije dopustio da oni “kolo vode”. Članovima jata jedino je žao bilo što radost zbog uspjeha nisu imali priliku podijeliti sa svojom predvodnicom Jelenom, koja je ovom prilikom bila spriječena obvezom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Unatoč jesenjem, kišovitom danu, koji se tijekom dana pretvorio u tmuran i vlažan, akcija u Podsusedu pokazala se vrlo maštovitom i dobro organiziranom, ali i ne odviše zahtjevnom za poletarce. Kako god turobno bilo, okupilo nas se 35 koji smo busom pošli u zapadni dio grada Zagreba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S ostalim sudionicima našli smo se na sportskom igralištu OŠ bana Josipa Jelačića te smo nakon otvorenja prionuli otkrivanju povijesnih činjenica, upoznavanju Podsuseda i rješavanju izviđačkih zadataka. Tražili smo skrivenu poruku unutar zidina tvđave Franje Tahija, vidjeli spomenik Matiji Gupcu i otkrili koliko stanovnika živi u ovom naselju grada Zagreba. Pokazali smo da znamo ponešto i o požarima, kako napraviti nosila od šatorskih krila i dva štapa, vezati izviđačke čvorove (čak i u rukavicama) brzo i vješto te kako zaštititi (sirovo) jaje da se ne razbije kada ga bacimo s visine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bilo je i pregršt zabavnih aktivnosti. Slagali smo puzle, pogađali alku iz tački, potezali konopac i pritom nekoliko puta pobijedili, provlačili se kroz paukovu mrežu i skijali ekipno na “suhom” (moš’ si mislit!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nahranili su nas laganim grahom sa špekecom, a sami smo se hranili cijelim putem sendvićima i grickalicama. Kako god nam to vrijeme nije željelo priuštiti, proveli smo ugodan “proljetni” dan u prirodi i na svježem zraku, punom ozona. Sakupljanje D vitamina ostavili smo za Turopoljsko Jurjevo u Velikoj Gorici i u Lukavcu, koje predstoji već 27. i 28. travnja. Dakle, u travnju su pred nama čak dvije aktivnosti, dok se u svibnju spremamo na dvodnevno Zborovanje izviđača u Krapini, a lipnju također na dvodnevno upoznavanje Šibenskog okruženja i još jednog Nacionalnog parka – NP Krka, slapova Krke, Visovca …

Pratite objave na odredskom portalu i prijavite se na vrijeme. Sve ovo radimo za Vas – dragi naši članovi!

Pusa i pozdrav od vaših predvodnika, vođa družina i starješine!

E, da, pogledajte kako nam je bilo u Podsusedu u GALERIJI FOTOGRAFIJA