Informacije za roditelje i sudionike Logorovanja Krk 2012.

Trenutno pregledavate Informacije za roditelje i sudionike Logorovanja Krk 2012.
  • Autor objave:

Odbrojavanje je počelo ! Do polaska na Logorovanje na Krku ostalo je još svega nekoliko dana.

Uoči polaska, održali smo posljednji sastanak sudionika i roditelja, kako bismo odgovorili na sva još uvijek otvorena pitanja.

Evo nekih od odgovora:

1. PROTIV KOMARACA – A BEZ VATRE!  Na Jadranu je tijekom ljeta zabranjeno paliti otvorenu vatru. Stoga nećemo koristiti niti sredstva protiv komaraca koja se pale.

Uređaje s repilentom protiv komaraca koji rade na električne baterijske uloške pronašao sam u prodajnim lancima Billa i Kaufland u Velikoj Gorici (cijena oko 40 kuna s baterijama), a u Banić prometu sam vidio iste takve uređaje i flastere protiv komaraca, koji se lijepe na odjeću (cijena oko 17 kuna za 10 flastera).

2. MOBITELI NISU DOZVOLJENI. Sudionici neće moći koristiti mobilne telefonske uređaje.

Ponajprije radi emocija najmlađih, koji se možda prvi put izdvajaju iz obitelji, pa će već trećeg dana biti izražena potreba za roditeljima, a drhtav glas svakog će roditelj potaknuti da “taj tren dođe na kraj svijeta i spasi dijete iz užasne situacije u koju ka je gurnuo nespremno”. To naravno nije tako, jer od djeci brinemo 24 sata dnevno, uvijek smo im na raspolaganju za pomoć, “ispovijed”, žalbu na nekoga ili nešto, pomoć da prevladaju sve probleme koji se pojave i nastojimo ih animirati gotovo svake minute kada su budni. Kada ste već odlučili pustiti svoje dijete na ljetovanje s nama (izviđačima), nadam se da je to znak Vašeg punog povjerenja u tim kome prepuštate skrb o Vašem djetetu.

Molim Vas da nam i sami pomognete i ohrabrite svoje dijete. Razgovarajte s njim, recite mu da ste vi (roditelji) uvjereni da ono može bez Vas 13 dana i da nije tako ne biste ga ni uputili samog na logorovanje. Da se svaki put kada ima potrebu može obratiti voditeljima (Alenu, Jeleni, Milani, Stjepanu, Mireli, Veroniki …), te kada procijenimo da za to ima potrebe procijenit ćemo kada je najbolje vrijeme za to te ćemo nazvati roditelje, kako bi dijete porazgovaralo s Vama.

Sve informacije o djeci roditelji mogu dobiti od voditelja (u vremenu između 14-15 sati, te na večer između 20-21 sat), a dogovorno ćemo Vam omogućiti da razgovarate s djetetom kada je to najzgodnije. Ovo su brojevi mobitela koji će Vam biti na raspolaganju:

Alen Konjević 091 2530 039, 098/4383-306 Starješina logorovanja, starješina IO “Tur”
Jelena Pugelnik 091/5727-566 Voditeljica logorovanja
Jelena Tojaga 091/5923-888 Predvodnica
Milana Konjević 091/563-6391 Medicinska sestra, voditeljica radionica
Marko Vuković 091/7810-318 kapelan
Stjepan Kralj 095 9981 880 Starješina OI “Samobor”
Mirela Franceković 098/9277-108 Predvodnica, OI “Samobor”

Ako nas ne ulovite, očito smo na aktivnostima i javit ćemo se kada to bude prikladno. 

3. MOLBA: UPLATITE KOTIZACIJU ŽURNO! Cijena ovog logorovanja je vrlo popularna (čitaj toliko niska da pokriva troškove organizacije: prehrane sudionika, naknade za korištenje terena, prijevoza i osiguranja sudionika), jer izviđači su neprofitna organizacija i ne aktivnostima ovakvog tipa ne smije ostvarivati zaradu. Prikupljena sredstva potrebna su nam za kupnju prehrambenih namirnica (kojima je u sezoni cijena znatno povoljnija u kontinetalnom dijelu nego u prodajnim centrima na Jadranu). Osim toga, moramo platiti prijevoz autobusom do Krka, izlet na Krku, te imati sredstva za dnevnu nabavu kruha, mesa, povrća i voća). Kako zbog nečijeg mišljenja da uplatu može izvršiti kada to njemu odgovara, djeca ne bi ostala gladna ili uskraćena za izlet, odnosno bez mogućnosti organiziranog prijevoza kući, molim Vas (ako još niste) da hitno (najkasnije do ponedjeljka) uplatite puni iznos sudionične takse.

4. CIJENA LOGOROVANJA. S obzirom da svi sudionici dolaze organizirano iz Velike Gorice, u cijenu (kotizaciju) je uračunat i prijevoz  autobusom do Krka 70,00 kn + 105,00 kn za svaki dan koji sudionici provedu na logorovanju. Oni koji se vračaju s nama plaćaju i prijevoz autobusom kući – dodatnih 70,00 kn.Dakle, sudionička kotizacija ovisno o broju dana koje će provesti na logorovanju iznosi:

– od 1.-6.08.2012. – 600,00 kn

– od 1.-8.08.2012. – 900,00 kn

– od 1.-13.08.2012. – 1.500,00 kn

Evidentna razlika je u činjenici da autobus mora doći po nas (koji ostajemo do kraja) bez obzira hoće li voziti poluprazan ili pun. Također, za sve je sudionike uplaćeno osiguranje za slučaj nesreće, koje ima isti iznos neovisno o broju dana. Dakle, svi sudionici su osigurani 13 dana.

Sudionici koji dolaze vlastitim prijevozom od iznosa za navedeno razdoblje odbijaju 70 kn u dolasku, jer boravak kraći od 13 dana povratna naknada za prijevoz nije niti uključena. Jel me netko razumio ?!!

5. DONESITE SVOJU MAJICU – “TISAK” VAM POKLANJAMO.

Svi sudionici trebaju ponijeti čistu bijelu majicu kratkih rukava bez kragne i bez ikakve slike, slova i sl. (Dakle najjeftiniju!) Iste ćemo sami ukrasiti slovima glagoljice i logotipom ovog Logorovanja, na jednoj od predviđenih radionica na Krku.

6. PONIJETI ČISTU PLAHTU I VREĆICE ZA ODJEĆU. Spavamo na (udobnim) sklopivim ležaljkama koje najveći dio vremena provode u skladištu. Radi osobne higijene na ležaljku ćemo rasprostijeti plahtu, a na nju vreću za spavanje ili deku. POŽELJNO JE PONIJETI I MANJI JASTUK.

Kako bismo odjeću u šatoru održali suhom tijekom noći, poželjno ju je pakirati i držati u šatoru u najlonskim vrečicama (6 litarskim za hladnjak). Najlonske vrećice zadržat će ugodan miris u šatoru i kada u nju pospremimo onečišćenu odjeću. Dakle: TREBA PONIJETI VIŠE NAJLONSKIH VREĆICA, TAKO DA SE NEKE OD NJIH MOGU ZAVEZATI (S RUČKICAMA).

7. KOLIKO TOGA PONIJETI? Odjeće koju će sudionik/ca ponijeti treba biti onoliko koliko sam/a može ponijeti na svojim leđima. Nosači nisu uključeni u cijenu! POPIS OPREME DETALJNO JE NAVEDEN U JEDNOM OD PRETHODNIH POSTOVA (OBJAVA).

Odjeća treba biti uglavnom radna, odnosno “obična”, za sjednje na travi, na šljunku i zemlji, a tek pokoji komplet može biti “izlazni”, “šminkerski”. U toj ćemo se odjeći vratiti kući i pokoji put izaći u večernju šetnju Krkom.

Neka dijete sudjeluje u pakiranju stvari kako bi znalo gdje se što nalazi i što se sve nalazi u ruksaku, odnosno torbi.

8. S NOVCEM OPREZNO! Sudionici će imati pet obroka dnevno, stoga im nije potreban džeparac veći od 300,00 kn. Novac rasporedite na više mjesta. Roditelji neka zapišu, a dijete neka zapamti gdje se nalaze.

Praksa nas je poučila te PREPORUČAMO DA NOVAC U MALIM APOENIMA STAVITE U KUVERTU TE PRILIKOM POLASKA PREDAJTE MEDICINSKOJ SESTRI, ZAJEDNO SA ZDRAVSTVENOM ISKAZNICOM DJETETA. Kada mu je novac potreban, dijete će ga zatražiti od “tete Milane”, koja će na kuvertu zapisati kada i koliko je iz nje izvađeno. Tako ćemo Vam pomoći da novac bude dobro raspoređen i racionalno trošen kroz 13 dana.

9. Treba li dijete nadzor nad uzimanjem lijekova (radi kronićnih zdravstvenih tegoba i alergija), molim Vas da lijekove u posudi ili kuverti, na kojima ćete napisati ime djeteta i vrijeme (dinamiku) uzimanja lijeka, prije polaska predate medicinskoj sestri – Milani Konjević.

10. NAJVAŽNIJE !!! Autobus na Krk polazi 1.kolovoza 2012. u 8 sati (u jutro) iz Velike Gorice, s autobusnog ugibališta u Školskoj ulici (ispred osnovnih škola Jurja Habdelića i Eugena Kvaternika.

Okupljanje je u 7:30 na istom mjestu, a svi roditelji (koji mogu i žele pomoći) i sudionici stariji od 14 godina (obvezno) trebaju doći na utovar opreme koju treba prenijeti iz prostorije u Kurilovečkoj ulici 48 (Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica) do autobusa (koga ćemo zaustaviti u Kurilovečkoj ulici). U autobus moramo unijeti hranu, šatore, ležaljke i pribor neophodan za provedbu logorovanja.

Hvala na pažnji i veselim se Vašem dolasku u 7 sati 1.08.2012. u Kurilovečku 48.

Alen Konjević alias

Konj Koji Se Gubi, Starješina logorovanja