Predblagdansko pranje na Jezerčici gdje nas je pronašao Sveti Nikola

Trenutno pregledavate Predblagdansko pranje na Jezerčici gdje nas je pronašao Sveti Nikola
  • Autor objave:

Običaj je da pred Božić mame (ponekad uz skromnu pomoć očeva) obave generalno pranje i čišćenje naših obiteljskih gnijezda. Kako bismo im malo pomogli u tome, odlučili smo našu dječicu, poletarce i pčelice, izviđače i planinke Izviđačkog odreda “Tur” u prosincu odvesti na generalno pranje, odnosno kupanje u bazenima Termi Jezerčica u Donjoj Stubici.  Naravno da to nije bio glavni razlog, već nam je ptičica dojavila da je dan ranije tamo zalutao Sveti Nikola i da nam je na recepciji bazena ostavio ovogodišnje poklone! Zanimljivo, šiba nije bilo!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na zatvorenim bazenima Termi Jezerčica bilo nam je zaista super. Voda umjereno topla, ugodnija čak nego na vanjskim bazenima, jacuzzi izluđujuće rijedak (barem na mjestima gdje ga i kad ga očekuješ), tobogani novi i brzi, a sletna staza s istih prekratka, što je predvodnicima zadavalo glavobolju. Isprobali smo sve bazene i zašpricali sve penziće i hotelske goste koji su mislili da će te subote uživati u miru. Nisu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bilo je veselo, dinamično i glasno!

Plivali smo prsno, leđno, roneći do dna … pa čak i u dalj! Testirali smo naše “povjetarce” koliko dobro i brzo plivaju, igrali smo se s loptom (što se inače na bazenima ne smije), spuštali se niz tobogane: na noge, na leđa i na glavu, uz urlanje zabrinutih predvodnika i starješine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bilo je i žutih te crvenih kartona, isključenja iz igre i tako … sve u svemu, tko nam je kriv? Odlučili smo djecu voditi na bazene. Naravno da nama to nije ništa novo i ništa neobično, no ako vaša djeca (dragi roditelji) možda nisu naviknula da netko viče zbog brige za njihovu sigurnost i živote, pojasnite im, molim Vas, da je to normalno. Zato se nama ne događaju veće nesreće, lomovi i druge ružne stvari na aktivnostima.

Mi smo s djecom u vodi, na snijegu, za stolom, čak pomalo dosadni, posebno kada ih potičemo da barem probaju hranu koju smo za njih naručili, a koju ste vi platili. Oni koji su navikli na raznolikost okusa i mirisa prehrambenih namirnica s nama će uživati u gastro ponudi kojom želimo djeci približiti i omogućiti da upoznaju kraj u kojem smo na izletu. One koje ste razmazili podilaženjem, udovoljavanjem i poštedom od onoga što ne vole (a što je najčešće vaša zasluga!), a kojima time činite “medvjeđu uslugu” u životu, nastojat ćemo osvjestiti koliko propuštaju zbog toga što ne znaju uživati u hrani i svakako razviti kod njih grižnju savjesti što vi plaćate nešto što oni ne konzumiraju!

Mi im nemamo vremena podilaziti i naručivati što pojedini voli i želi papati 🙂

Tako je bilo i ovoga puta kada su svi osim Luke barem probali Zagorsku juhicu, iz rižota su neki jeli samo rižu, neki samo meso, a zapečene štrukle smo se mi (predvodnici) žrtvovali popapati za njih. Jer zašto da se djeci želuci okreću, a (drugih) pak pajceka kojima bi dali višak hrane – nije bilo!

S druge strane, tri su štrukla puno bolja nego samo jedan 🙂

Oni koji se nisu baš najeli ručka jedva su dočekali poklone Svetog Nikole. Svakome od nas donio je po jednu multifunkcionalnu kemijsku olovku i obilje slatkiša. Uz one (slatkiše) koje su sami ponijeli od kuće (jer znaju mame čega će se djeca najbolje najesti), nitko sigurno kući nije došao gladan! Možda tek malo mokre kose, jer navalom na utičnice i obiljem sušila za kosu uspjeli smo električni osigurač izbaciti iz funkcije. Bližilo se vrijeme da pođemo kući i tamo dođemo prema najavi oko 18 sati, pa smo posušili glave najbolje što smo mogli, kape i kapuljače nabili na njih i juriiiš (!) u autobus.

Ne znam kako je ostalima bilo, ali meni je bilo super i zaspao sam navečer kao beba!

Alen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA