“Akela” u muzeju

Trenutno pregledavate “Akela” u muzeju
  • Autor objave:

Tmurnu i pomalo kišnu subotu uspjeli smo iskoristiti na najbolji mogući način, posjetili smo Prirodoslovni muzej.

Svatko od nas je morao proučiti radni materijal, kojeg smo dobili u petak na redovnom okupljanju, kako bi mogli nešto pametno reći o zbirkama u muzeju. Otkrili smo da imamo izviđačkog Sheldona (samo je naš bez psihičkih poremećaja i kompulzivnog ponašanja – Penny, Penny, Penny) koji je sipao znanje iz rukava. Bravo Leone!

Došavši u muzej pogledali smo kamenospisnu kartu Hrvatske, sastavljenu od kamenja pronađenih u Hrvatskoj, te stup koji prikazuje Zemljina geološka doba.

p1Prošli smo kroz tri priče aktualne izložbe „Prašuma“ koja nas je ostavila bez daha zbog mnogobrojnih biljnih fosila i slika koje prikazuju kako se mijenjala zemlja kroz milijune godina. Obišli smo preparirane životinje, kosture životinja, vidjeli morskog psa dugog 7,5 metara pronađenog u Jadranskom moru. Pozabavili smo se temom osobne higijene i higijene namirnica zbog trakavica, glistica i metilja sačuvanih u formaldehidu.

p2

p3Djevojčicama se najviše svidio dio s mineralnim kamenjem, dakle sve što svjetluca i sjaji. Dječacima je ipak bila zanimljivija tema slojeva zemlje, magme i vulkana. Na ovoj avanturi pridružila nam se i Tihana, kolegica i prijateljica s fakulteta, koja je nadam se uživala jednako kao i mi. Svi zadovoljni, sretni i s novim znanjem krenuli smo doma i jedva čekamo neku novu avanturu.

Vidimo se sljedeći petak!

Razmislite kako želite biti maskirani na Velikogoričkom fašniku koji nam se opasno približava.