“Akelinjosi” u akciji

Trenutno pregledavate “Akelinjosi” u akciji
  • Autor objave:

Ovo je pogled na aktivnosti patrole “Akela” iz naše perspektive:

Na ovogodišnjem memorijalu Tihici, “Nitko da ne dođe do prijatelj drag”, okupilo nas se oko dvije stotine (160 natjecatelja i nas oko 40 aktivnih skauta, roditelja, prijatelja i pričuvnih skautskih veterana u organizaciji i provedbi akcije). Uspjehu akcije pridonio je prekrasan sunčan dan, motivirani kontrolori, kratka staza i koncentracija aktivnosti u Parku dr. Franje Tuđmana.

img_4576n
Mi smo se dobro proveli na stazi, smijali smo se i pjevali. Možda smo u nekim trenucima bili i preveseli, no sve u svemu ostali smo dosljedni. Hvala mami Aniti na pratnji i svim lijepim fotografijama koje su okinute na stazi. Jedino su nam nedostajali Filip i Leon koji su bili spriječeni zbog drugih obaveza. Pod imenom „Leteći medvjedići“ startali smo sa Radićeva trga na kojem je bio zadatak naučiti turopoljsku pjesmu. Sljedeći zadaci odvijali su se u parku iza kina pri čemu smo prošli poligon sa vezanjem čvorova, dizanjem šatora i paljenjem vatre.

cats2

Signalizacija zastavicama bila je neobična jer smo prenosili poruku jednu po jednu riječ i to oko malog jezera. Možda se s azimutom nismo odmah snašli, ali kontrolori su nam sve objasnili i naučili smo nešto novo. Prva pomoć nam je bila genijalna jer volimo kvizove i praktičan rad. Opeklina i imobilizacija… nema problema. Vatrogasni poligon je bio zanimljiv zbog svih elemenata koje je trebalo odraditi. Najveselije kontrolorke bile su kod muzeja, em su vesele em su tamo bile super igre. Malo spretnosti, timskog rada i voilà zadatak je odrađen.

k8
Super nam je bilo, zaista smo uživali a najbolje od svega je da nas je napokon poslužilo sunčano vrijeme.

Nakon akcije nastavili smo sa redovitim okupljanjima na kojima teoriju povezujemo s praktičnim radom. Ponavljajući čvorove naučili smo i novi: ribarski čvor. Njega smo iskoristili za ogrlice koje su cure ukrasile perlicama, a dečki su na drvenim pločicama rezbarili svoja imena i ukrase.

k2

Napravili smo i neke od igara. Mali stolni nogomet od kvačica, kutije i štapića za ražnjiće. Križić kružić od gline i vrećicu koju smo sami zašili i ukrasili. Bavili smo se misteričnim slučajevima gledajući Scoobija.

k3

Obzirom da nismo bili najbolji u sječenju drva sjekirom ( Nina se udarila i neko vrijeme nosila udlagu za prst), i to smo malo vježbali. Naravno da smo nakon toga zapalili vatricu…

k1

k5
Igra mikado bile je idealna za ponavljanje putnih znakova, a „batinjanje“ nam je zasad novootkrivena genijalna igra. Da bi aktivirali moždane vijuge, Jelena nam je pripremila logičke zadatke, IQ testove, slike gdje treba pronaći razlike i još neke zadačiće.
Magdalena, Leticia i Jelena su također otišle na predavanje Brune Šimleše u Pučkom otvorenom učilištu.

k4

…nastavit će se…
Patrola „Akela“