Betlehemsko svjetlo u Velikoj Gorici

Trenutno pregledavate Betlehemsko svjetlo u Velikoj Gorici
  • Autor objave:
Betlehemsko svjetlo i ove je godine podijeljeno sa župljanima velikogoričkih župa, koji su ga srdačno dočekali.

Betlehemsko svjetlo doneseno je iz Beča u Hrvatsku u nedjelju 17.12.2017. Istoga dana članovi Turopoljske udruge skauta donijeli su ga u Veliku Goricu. Zamjenik gradonačelnika, u društvu našeg Lovre i još dvoje djece, uz njega je u 18 sati ispred Muzeja Turopolja zapalio treću adventsku svijeću. Odmah potom, u 18:30 sati, Betlehemsko svjetlo donijeli smo u obližnju župnu crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije, gdje je večernju misu služio naš dragi prijatelj, velečasni Vlado Razum.

Na žalost, Betlehemsko svjetlo u Europu ove godine nije stiglo prije spomendana Svete Lucije, zaštitnice Turopolja, pa turopoljski skauti ove godine nisu bili u prilici nositi ga u Povorci svjetla, povodom Dana grada, no to nije bio razlog da ih se ne pozove da osobno sudjeluju u povorci svjetla, kao svih prijašnjih godina. Organizatorima Povorke svjetla na dušu. Isto tako, Betlehemsko svjetlo nismo imali priliku donijeti niti na Lucijsko spravišče Plemenite opčine turopoljske, no na Spravišće smo pristojno pozvani i ove godine.

Članovi Turopoljske udruge skauta “Tur” donijeli su u petak, uoči Badnjaka, Betlehemsko svjetlo u zgradu Gradske uprave Grada Velike Gorice. U prisutnosti zaposlenika Gradske uprave i najviših gradskih dužnosnika, okupljenih na blagdanskom domjenku, uručili smo ga gradonačelniku Draženu Barišiću. Turopoljski skauti lijepo su primljeni, a gradskim dužnosnicima i zaposlenicima obratili su se s porukom: “Neka vam ovo Betlehemsko svjetlo pomogne da uvijek dobro vidite potrebe građana Velike Gorice i udruga koje im, u partnerstvu s vama, žele omogućiti još veću kvalitetu života u našem gradu. Neka toplina ovog svjetla zagrije vaša srca te ih uoči Božića prožme ljubavlju i mirom.”

Na subotnju zornicu Betlehemsko svjetlo donijeli smo u kapelu Sv. Barbare u Velikoj Mlaki, gdje smo kao i obično lijepo dočekani, a župljani su došli spremni, sa svijećama i lampašima primiti simboličnu poruku Betlehemskog svjetla i prenijeti ga u svoj dom.

Ove smo godine Betlehemsko svjetlo u većinu župnih crkvi donijeli na sam Badnjak, u nedjelju prije podne. Tako je na misu u 8:00 sati doneseno u župnu crkvu u Novo Čiče, sat kasnije na jutarnju misu u župnu crkvu Petra i Pavla u Velikoj Gorici, potom u 11:00 u Ščitarjevo, u 11:30 u Vukovinu, a na večer, u 20 sati na dječju polnočku u župnu crkvu Bl. Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici, gdje se okupio lijepi broj djece u skautskim odorama, što je bilo jako lijepo vidjeti. U ovoj župi vjernici također s veseljem i u velikom broju očekuju dolazak Betlehemskog svjetla, pa je uvijek velika gužva prilikom njegove podjele. No, strpljivo i sa smiješkom podijelili smo ga mnogima i zaželjeli im Sretan Božić.