CIJEPITE SE PROTIV KRPELJA !

Trenutno pregledavate CIJEPITE SE PROTIV KRPELJA !
  • Autor objave:

Ako se još niste prijavili za logorovanje (ne razumijem zašto još niste !), a ozbiljno razmišljate ili ste sigurni da će te ići (jer za ovaj termin, mjesto i cijenu izjasnilo se 85% članova Odreda!), krajnje je vrijeme za procjepljivanje protiv krpelja.

Blaga i kratka zima uvjetovala je ove godine velik broj buba, kukaca i krpelja u prirodi. Velik je broj pasa za koje znamo da su bili inficirani piroplazmozom. Stoga je vrlo odgovorno procijepiti djecu protiv zaraze koju prenose krpelji svojim ugrizom. Procjepljivanje je potrebno obaviti dva mjeseca prije očekivanog boravka u prirodi i stoga je sada KRAJNJE VRIJEME ZA PROCJEPLJIVANJE. Preporučujemo ga svima koji s izviđačima ili s roditeljima dosta vremena provode u prirodi, posebno vama koji ovo ljetno namjeravate provesti na logorovanju s izviđačima u Velemeriću.

Mjesto boravka je u šumi, na području Karlovačke županije, a ovako odgovornim i promišljenim postupkom roditelja, smanjit ćemo mogućnost zaraze i otkloniti bojazan od ozbiljnijih posljedica (npr. meningitisa).

Starješina odreda

Alen Konjević

 

http://www.poliklinika-sabol.hr/bolesti-koje-prenosi-krpelj.php

http://www.buba-vet.hr/piroplazmoza.html