DRUŽINSKI U DVORIŠTU

Trenutno pregledavate DRUŽINSKI U DVORIŠTU
  • Autor objave:

DRUŽINSKI U DVORIŠTU

Zima je bila duga, bijela i hladna. Jedva samo dočekali malo ljepše vrijeme da napokon krenemo na družinsko/ jatne izlete. I eto ti ga na, kiša. No ovaj put se nismo dali prestrašiti pa smo obukli kišne kabanice i krenuli kud nas karta vodi. Dečki u jednom smjeru u pratnji Marija, a djevojke u drugom smjeru s Jelenom. Djevojkama je bilo malo teže usmjeriti kartu i pronaći kontrolku, ali su na kraju ipak došle do cilja- jednog dvorišta. Na putu do tog zagonetnog dvorišta vezale su čvorove, igrale se loptom, igrale štafetne igre oko ljuljački i drvene kućice te pjevale pjesme.

d1

Na cilju smo skinuli kabanice i uputili se u kuću na novi zadatak- napraviti i ispeći slane kiflice. Ovaj put je oprošteno što su zaboravili  donijeti namirnice za naš zadatak iako je to bilo dogovoreno na prošlom okupljanju.  Ali pripazite, idući put slijede „drakonske“ mjere.

Ana i Mirna (zvana Nemirna) su izvagale potrebnu količinu brašna u koje smo dodali malo soli i ulja. Leticia je uzela kvas u kocki kojeg je razmrvila i dodala mu žličicu šećera kako bi mogao narasti. U to isto vrijeme Klaudija je grijala mlijeko koje je također potrebno kvasu da počne djelovati. Kvas nam je brzo narastao pa smo ga ubacili uz još malo mlake vode u brašno i zamijesili tijesto. Tijesto smo ostavili na toplome i pobjegli van na zrak. Vani smo slagali vatrišta, odgovarali na kviz pitanja, igrali badminton i gledali dečke koji su marljivo dizali i spuštali šator po kiši.

 d2

d4

I dok su dečki vrijedno vježbali čvorove mi smo se ponovno povukli u kuću kako bi oblikovali kiflice. Ana, Klaudija i Ana  su razvaljale tijesto, podijelile ga na osam trokuta i oblikovale u kiflice koje su kasnije posule sa sezamovim sjemenkama. Nedugo nakon toga su Nina i Nemirna preuzele radnu površinu te napunile još jedan pleh kiflicama. Dok su se kiflice pekle podučavale smo ostale djevojke čvorovima (one koje još nisu sigurne i spretne) i malo se pozabavili putnim znakovima.  Moram pohvaliti sve cure jer su bile jako vrijedne. Oprale su posuđe, stavili stvari na svoje mjesto, obrisale radnu podlogu i ni više ni manje ispekle svoje prve kiflice. Bravo!

d3

Jedući kiflice lakše nam je išla pantomima nakon koje smo na dvorišnom ružnom betonskom zidu ispisivali putne znakove. Bilo je natjecanje, ali nema veze ako ne znaš. Škicneš od susjeda pored sebe! Bar to nije problem.  Obzirom da je kiša prestala odlučili smo napraviti još jednu kratku šetnju prije povratka kući. Nabrali smo malo cvijeća i pozdravili se u nadi da će nam iduća subota biti toplija i sunčanija!

d5

P.S. Stvarno mi je bilo jako lijepo na ovom kišnom družinskom izletu. Djevojke su se pokazale jako spretne, vrijedne i snalažljive. Pohvala i dečkima koji su cijelo vrijeme bili na kiši i ispunjavali zadatke koje im je pripremio Mario.

Mariove slike ćemo ubaciti naknadno.

NE ZABORAVITE NA LANAC OBAVIJESTI jer ubrzo će nova obavijest. Budite spremni.