Gusjenica i Kokice – treća i četvrte na Turopoljskom fašniku

Trenutno pregledavate Gusjenica i Kokice – treća i četvrte na Turopoljskom fašniku
  • Autor objave:

Sati truda i kubici zraka iz pluća ipak su se isplatili. U želji da (barem) ponovimo prošlogodišnji uspjeh na Turopoljskom fašniku, ove smo godine odlučili predstaviti se družinski. Maske su trebale biti jednostavne (mo’š si mislit 😉 ) i relativno jeftine. Tako se rodila ideja da jednu družinu obučemo u kokice, a drugu u gusjenicu. I uspjeli smo!

Točnije, ponovili smo prošlogodišnji uspjeh iako je konkurencija bila dvostruko brojnija i jača. Kokice su nagrađene četvrtim mjestom, a gusjenica trećim u kategoriji pojedinačnih maski, parova i skupina. Najbolja je i ove godine bila mnogobrojna skupina Turopoljske udruge mladih koja je kroz ples i odlične maske prikazala Turopoljsko jezero Bajer (alias Labuđe jezero na turopoljski način!)

No osim mnogo truda, koji su u najvećoj mjeri poletarcima podarili njihovi predvodnici i odrasli voditelji, ovogodišnje predstavljanje obilježilo je i puno muke na samom fašniku. Težak je bio proboj maskiranih kokica kroz okupljeno mnoštvo razdraganih roditelja, rođaka, kumova, djedova i baka do ulazne “rampe”. Potom su više od sat vremena čekale na svoj nastup pod najlonskim  vrećama oblijepljenim balonima. Neki su od muke popustili, točnije ispraznili se, a neki su polako otpadali, pa smo čekajući krpali rupe na maskama. Znoju i muci pridonijele su i zimske jakne te kape pod maskama. A ni počešati se ne možeš! Užas.

Po izlasku na binu novi šok. Sprženi CD ne reproducira glazbu. Unatoč dobroj volji spržen je u krivom formatu, a majstori tonci nisu pripremljeni za improvizaciju putem laptopa. Tu smo se pak pokazali mi, na žalost tek s drugom skupinom.

Gusjenice su patile čekajući u publici, no srećom bez maske na sebi. Obukle su je tek pred nastup, ali s grćem u želucu jer glazbena podloga je spržena na istom CD-u koji malo prije nije prosvirao. Naši su bubrezi u boljem stanju nego tonaca, pa smo se brzinski sjetili da MP3 prislonimo uz mikrofon i tako je Gusjenica zaplesala uz glazbenu podlogu … i osvojila treće mjesto na 104. Turopoljskom fašniku.

Prepoznavši trud i nagradivši strpljenje, ali i ublažavajući tugu što nastup nije bio onakav kakav smo željeli, ocjenivački žiri je Kokice nagradio četvrtim mjestom. Osvojenom novčanom nagradom Turističke zajednice Grada Velike Gorice, u iznosu  500,00 kn, otplatit ćemo dio sredstava uloženih u izradu maski, pa uz tu činjenicu i zadovoljstvo postignutim rezultatima možemo reći – trud se isplatio!

Ah da, kauboji su dopratili Kokice i Gusjenicu do bine, poštujući visoke standarde sigurnosti djece u prometu i u prostorima visoke koncentracije ljudstva. Ovi bedaci su predvodnici i odrasli voditelji koji su se ludirali izvan konkurencije!