I mi smo dio Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica!

Trenutno pregledavate I mi smo dio Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica!
  • Autor objave:

Kao osnova ovog članka korištena je novinarska vijest objavljena na adresi: http://www.vgdanas.hr/Dogadjanja/Clanak/7586/centar-za-djecu-mlade-i-obitelj-proslavio-deseti-rodendan.aspx, a koja je djelomično obrađena i prilagođena za objavu na portalu Izviđačkog odreda Tur. Fotografije su preuzete s adrese: http://www.centar-dmo-vg.hr/

Centar za djecu mlade i obitelj proslavio deseti rođendan

U sklopu Dječjeg tjedna Grada Velike Gorice, Centar za djecu mlade i obitelj proslavio je svoj deseti rođendan. Tom je prilikom 15. listopada otvorena izložba dječjih radova pod nazivom “Mi i mašta možemo svašta”.

CDMiO-90004_w

Na izložbi su izloženi radovi nastali na Likovnoj radionici, Proljetnom kutku, Zimskom kutku, Hobby art radionici, Obiteljskoj kreativnoj radionici i Veselom kaširanju. Prigodom otvorenja izložbe nastupila je Lutkarska grupa Centra.

– Svake godine, od 1. srpnja do 15. kolovoza djeci nudimo velik broj kreativnih radionica i zabavnih programa. Ove se godine u njih uključilo tristotinjak – rekla je ravnateljica Centra, Sanda Puljiz.

Ove godine, uz standardne, likovne hobby art radionice, igre na otvorenom i igraonice, centar je uveo i nove radionice, talijanskog, engleskog i kaširanja.

curke

-Radionice su otvorene za svu djecu bez obzira na njihove razlike. Mislim da se s tim karakteristikama našeg rada, već jedanaestu godinu, uklapamo u ovogodišnju akciju „Samo se srcem dobro vidi“ odnosno u temu uključivanja socijalno isključene djece – nadodaje Sanda Puljiz.

Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica prvi je i jedini centar takve vrste u Hrvatskoj, a svake godine kroz njega prolazi sve više i više korisnika, onih najmlađih i onih starijih o kojima brine šest zaposlenih i volonteri. Tako je 2012. godine Centar pohađalo 1788 korisnika.

Čini li odijelo čovjeka?

Osim otvorenja izložbe povodom rođendana Centra, u njemu je istoga dana održana i tribina pod naslovom „Čini li odijelo čovjeka?“.

Kopija od CDMiO-90009_w

Na pitanja koliko odjećom govorimo o sebi, tko treba nositi uniformu, a tko ne, što je kodeks oblačenja i slično pokušali su odgovoriti gosti tribine: Mario Ivić, ravnatelj OŠ Šćitarjevo, Alen Konjević, predsjednik Izviđačkog odreda TUR, dr.sc. Renato Matić, sociolog i Jadranka Luca-Mrđen, dipl. defektologinja i psihoterapeutkinja, a tribinu je moderirala Sanda Puljiz, ravnateljica Centra.

U vrlo živu i zanimljivu uključili su se učenici OŠ Jurja Habdelića, Eugena Kvaternika i Eugena Kumičića. Zaključak je svih koji su i do sada posjećivali tematske tribine za djecu i za mlade u Centru za djecu, mlade i obitelj kako je ovo zasigurno bila najbolja tribina do sada!

Kopija od CDMiO-90007_w

Izviđački odred TUR stalni je partner, a više njegovih članova suradnici su Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica od njegova osnutka i danas. Odred koristi prostorije Centra za provođenje svojih programskih aktivnosti, a osim prostora i stručnog potencijala dijele opremu i alat za održavanje okoliša i radionice kojima je organizator Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica.

Ovakva je programska i prostorna suradnja vrlo je prirodna s obzirom da je u središtu aktivnosti oba subjekta upravo dijete i obitelj te bolja kvaliteta života u Gradu Velikoj Gorici.