Da nam živi, živi rad!

Trenutno pregledavate Da nam živi, živi rad!
  • Autor objave:

U pripremi za Smotru izviđača ovoga ljeta istraživači su uređivali putove i infrastrukturu u Lovincu, a brđani su pripremali igre za poletarce. Uoči Međunarodnog praznika rada bilo je vrlo radno i aktivno!

Dok su poletarci odmarali i pripremali se za predstojeće aktivnosti, a izviđači su uživali na izletu na Kamačniku, oni najstariji, istraživači i brđani imali su pune ruke posla. U Lovincu i u Gorici u punom su jeku bile “omladinske radne akcije”!

Jedan istraživač, Hrc i dvije mlađe brđanke, Megi i Iva otputovali su u Lovinac kako bi kroz tri dana pustili koju kap znoja i u društvu istraživača i brđana iz više drugi izviđačkih udruga raskrčili terene i staze za predstojeću Smotru ovoga ljeta. Našlo se tu vremena i za planinarenje i za bicikliranje i za naslikavanje, ali naši su “udarnici” u Lovincu odradili dobar posao!

Za to vrijeme vrijedni su bili i stariji brđani. Osim što su si skuhali ručak u odredskoj prostoriji, doteglili su materijal i pripremili prve konstrukcije za Regionalne jesenske igre poletaraca, kojima ćemo upravo mi biti domaćin.

I ovoga vikenda bilo nas je dakle na sve strane … a tek je počelo!