Igrali smo se zdravo 2012.

  • Autor objave:

S ciljem kretanja, igre na otvorenom, natjecanja bez opterećenja tko će u konačnici pobijediti, dakle druženja s prijateljima iz našeg i drugih prijateljskih izviđačkih odreda, upoznavanja turopoljskog dijela grada Zagreba …. i ove smo godine podržali tradicionalnu akciju Odreda izviđača “Savski Gaj”: – “Igrajmo se zdravo”.

img_0271

Tmurno i turobno vrijeme prijeteći nas je promatralo, kao da se željelo pridružiti predstavnicima institucija u Gradskoj četvrti Novi Zagreb – zapad, koji nisu bili spremni otvoriti vrata Osnovne škole “Savski gaj” i Centra za kulturu Novi Zagreb, a kako bi više od stotinu djece dobilo adekvatnu zaštitu u slučaju kiše. Ipak, neka je viša sila držala vrijeme pod kontrolom, pa smo bili izloženi tek rijetkim kapima kiše i ponekom zapuhu vjetra.

Sve to nije omelo izviđače koji su se sakupili iz Osijeka, Koprivnice, Stupnika, Samobora, Velike Gorice i raznih dijelova grada Zagreba da se zabave, uživaju u promjenjivom i prohladnom proljetnom danu i još jedan vikend provedu zdravo.

Igrali smo se nekih starinskih i nekih maštovitih dječjih igara, poput lovice, provlačenja između prepreka, slaganja zamišljenih riječi, vezanja čvorova debelim užetom, crtali sunčani sat te igrali neobičnu odbojku. Djeci željnoj igre i zabave i jednostavne igre mogu biti zabavne i poticajne. Samo, i igrati se moramo naučiti. I to je već stara i pomalo zaboravljena vještina.

No, upravo tome služe izviđači: da bi djecu potaknuli na igru, natjecanje, pjevanje i izravnu komunikaciju.

img_0252

Zaklon od vjetra dobili smo pod stranicama velikih šatora i paviljona. Domaćini su nas i dobro nahranili, a potom kući ispratili sa zahvalnicama i cvijetom u ruci !

I ovoga puta Nitko i Ništa nas nije moglo iznenaditi. Vidimo se i dogodine … a do tada – pred nama je Đeboree, natjecanje za izviđače, Turopoljsko Jurjevo u Velikoj Gorici uz svečani prijem novih članova, a potom priprema za posjet Nacionalnom parku Risnjak, Zelenom viru i Vražjem prolazu u Gorskom kotaru u mjesecu svibnju.

PRIDRUŽITE NAM SE !!!

Ili barem pogledajte kako nam je bilo posjetom našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA !