Kako smo se proveli na biciklijadi?

Trenutno pregledavate Kako smo se proveli na biciklijadi?
  • Autor objave:

Sunčan i ugodan četvrtak, nakon kišovite srijede, izmamio je nas 15-tak na biciklijadu. Pred prostorijom smo se na biciklima okupili već u 8 sati. Bili smo dobre volje, s osmjehom na licima i ponekom praznom gumom.

Emma i Jelena P. uzele su sve potrebne rekvizite za poligone i igre na biciklističkoj stazi, tata Saša je pomogao napumpati poluprazne gume i naša avantura mogla je započeti.

cats1

Kretali smo se biciklističkom stazom koja je vodila do nadvožnjaka u Velikoj Mlaki, a potom smo malim i poprilično grbavim uličicama došli do kapele Svete Barbare. Nina i Leon su sa oglasne ploče pročitali informacije o kapelici, potom smo je obišli i pogledali izvana. Na obližnjem igralištu pojeli smo sendviče i malo se odmorili. Naravno da nismo mogli otići bez da se natječemo u igri gdje se mjerila brzina.

cats2

cats3

Tko će brže proći poligon? (Emma nam je pokazala da je u izvrsnoj kondiciji, šteta što joj nismo mjerili vrijeme). Prvo smo se morali popeti na drvenu kućicu uz pomoć konopa, spustiti se niz tobogan i ponovno se podići stepenicama. Nakon toga pretrčati preko mostića do novog tobogana i trkom do cilja. Mama Željka je mjerila vrijeme, a najbrži su bili Patrick i Nina.

Nakon kratkog odmora, pojedenih sendviča, marelica i ostalih slastica, krenuli smo prema Velikoj Gorici. Kretali smo se biciklističkom stazom, prošli pored kapele Ranjenog Isusa, došli do radara i nastavili prema Kurilovcu. Zaustavili smo se na pola puta kako bi natjecali.

cats4

cats5

Ovog puta mjerila se brzina, odnosno tko će u kraće vrijeme proći određenu udaljenost. Tata Saša je mjerio vrijeme, i opet se iskazao Patrick a od cura Leticia. Ivanu je pao lanac prilikom mijenjanja brzina, no to smo brzo riješili i nastavili put. Kretali smo se kroz Kurilovec i uputili se prema zadnjoj kontrolci, koja se nalazila na školskom igralištu pored prostorije.

cats6

Tamo je bio postavljen poligon s preprekama, no nekako nam nije išlo. Već je bilo vruće, bili smo pomalo umorni i gladni. Sve u svemu, bilo nam je jako lijepo. Poštovali smo pravila koja su bila rečena na početku biciklijade, nismo divljali po cesti i rado bi sve ponovili.

Hvala Željki, Meliti i Saši na društvu i pomoći. Nadam se da vam je bilo lijepo te da ćete nam se ponovno pridružiti u nekoj novoj avanturi.

Napravljen je i kratki filmić koji pokazuje kako smo se proveli na biciklijadi. Pogledajte ga na ovom linku.