LET-LET-LET na Jelenovcu

Trenutno pregledavate LET-LET-LET na Jelenovcu
  • Autor objave:

Prekrasno preveden dan na Jelenovcu. Subotu nakon Turopoljskog Jurjeva, gdje smo bili angažirani u najjačoj postavi, posvetili smo poletarcima jata “Voćna salata” koje smo odvezli na igranje u Zagreb. Organizator akcije koja se do prošle godine zvala “Prvi let”, a od ove “Let-let-let”, kako glasi pozdrav poletaraca, tradicionalno je Izviđački odred “Eukaliptus”.

Igre su bile lagane i prirodne. Bolje reći posvećene su bile prirodi, našem poznavanju prirode i snalaženju u njoj. Odvijale su se na prostoru park šume Jelenovac, koja je ime dobila po Jelenu, sinu Uroša, koji je u 14. stoljeću bio sudac Grada na brdu Greč (dijelu grada Zagreba koji danas poznajemo kao Grič).  Tako se poletarci nisu umorili, a odlično su se zabavili.

Dragi domaćini dočekali su nas s odličnim kolačima i pecivima, a valja spomenuti i ručak: tijesto bolonjez. Tražili smo skrivene predmete po šumi, grančice određenih vrsta stabala, prolazili kroz labirint u šumi i prenosili mokru štafetu, odnosno vodu u čaši preko različitih prepreka. Raspoznavali smo tragove životinja u šumi i u njoj se kretali pomoću izviđačkih putnih znakova. Pokazali smo i da znamo složiti stvari u ruksaku za izlet te da znamo zavezati različite čvorove. Bilo je vremena i za igru u parku te na dječjem igralištu.

Fotke s ovogodišnje akcije pogledajte u FOTOGALERIJI.