“Logor je srušen” u novom ruhu

Trenutno pregledavate “Logor je srušen” u novom ruhu
  • Autor objave:

Tradicionalnom izviđačkom pjesmom “Logor je srušen” ispjevanom na melodiju pjesme “Anđeo bez krila” grupe Vatra, članovi izviđačkog odreda Tur uspješno su nastupili na ovogodišnjem Festivalu izviđačke pjesme u Osijeku – FIPO 2014.Nakon mjesec dana intenzivnih priprema sedmero članova Izviđačkog odreda Tur hrabro je izašlo na pozornicu kina Urania u Osijeku  te povodom Dana grada Osijeka izvelo tradicionalnu izviđačku pjesmu na suvremen način.

Unatoč promjenjivom kišno-oblačnom i hladnom vremenu, već samo putovanje dalo je naslutiti da će 29. i 30. studeni biti za Turovce nezaboravni dani. Uz pjesmu i šalu, umjesto u Osijeku skoro smo završili na granici sa Srbijom! Nakon ove anegdote, uz još više šale i smijeha stigli smo u grad na Dravi na samu svečanost otvorenja Festivala. Nakon pozdrava s prijateljima i prijavka sudionika prošetali smo Donjim gradom u pratnji domaćina, a potom se zaputili na ručak u Šećeranski dom.

1463561_10205261359030427_7182207571753179267_n

IMG_4099

Nakon ručka još malo šetnje i upoznavanja Osijeka, gotovo do samog početka festivala. Stara kino dvorana popunjena je do posljednjeg mjesta, a svaka pjesma, svaki nastup izviđača iz više izviđačkih udruge iz Hrvatske i Vojvodine popraćen je veselim uzvicima, pljeskom i pjevanjem zajedno s izviđačima. Ove su godine uglavnom pjevale mlađe ekipe, tako da smo izvedbom stare izviđačke pjesme u novom aranžmanu mi stariji, uglavnom brđani, opet došli do izražaja. Kako je to izgledalo na bini pogledajte u videu:

www.facebook.com/video.php?v=838553802834138&set=o.183903726153&type=2&theater

U Osijeku smo proslavili Mariov rođendan, susreli se sa starim prijateljima, a u večernjem programu zaplesali smo u Šećeranskom domu i … začudilo nas je i same, otišli smo na rano lijeganje.

IMG_4122

U nedjelju su nas domaćini, članovi IK Javor iz Osijeka, poveli na poludnevni izlet u Belišće. Upoznali smo ovaj mali, simpatični industrijski grad, potom smo posjetili svetište Svete Ane uz Dravu u blizini Belišća, gdje je kažu ljekovita voda koja liječi mnoge bolesti, a među inim i neplodnost. Mnogi su se napili hladne vode iz bunara, a posebno cure. Na ručak su nas poveli u restoran na granici dvaju sela, od koji se jedno nalazi s lijeve, a drugo s desne strane ceste koja ih dijeli. Vrlo neobično!

IMG_4145

Po povratku u Osijek pozdravili smo se s domaćinima, te nakon postrojavanja zaputili svojim kućama. Mi kombijem po kiši najprije na festival slastica u AvenueMallu, a potom po kiši prema Velikoj Gorici, gdje smo stigli oko 19 sati.