“Nitko da ne dođe do prijatelj drag” – akcija izviđača u Dječjem tjednu Grada Velike Gorice

Trenutno pregledavate “Nitko da ne dođe do prijatelj drag” – akcija izviđača u Dječjem tjednu Grada Velike Gorice
  • Autor objave:

Najdraži svi Vi koje mogu nazvati – PRIJATELJI,

obraćam se samo Vama uz poziv da nam i ove godine dođete u Veliku Goricu 12.10.2013. godine i s nama obilježite Dječji tjedan Grada Velike Gorice sudjelovanjem na akciji “Nitko da ne dođe do prijatelj drag”.

Vođeni stihom iz pjesme „Moj grob“ Ivana Gorana Kovačića Velikogorički izviđači pokrenuli su akciju koja bi trebala postati tradicionalna, a posvećena je Tihomiru Tomašiću – Tihici, izviđačkom voditelju i branitelju Hrvatske u Domovinskom ratu, u kome je posljednji put sklopio oči u Vukovaru – gradu heroju. Njegovi zemni ostaci pronađeni su u zajedničkoj grobnici žrtava na Ovčari.

nagnuti 2

Akcija će biti organizirana i provedena u Dječjem tjednu Grada Velike Gorice, čija središnja tema upućuje na dokidanje socijalne isključenosti djece i mladih, uvjetovane socijalnom razlikama (neimaštinom nasuprot obilju, koje čine razliku između djece, pa tako i u našem gradu) .

Igre i kretanje ulicama grada Velike Gorice (ove godine to je područje Gradske četvrti Kurilovec), omogućit će izviđačima da se predstave kao aktivni subjekt u dokidanju socijalne isključenosti djece, a sudionicima akcije da upoznaju nepoznate dijelove grada te da uoče da igra može biti zabavna i bez skupih igračaka.

Uz to, želja nam je ovim Orijentacijskim memorijalom ukazati sugrađanima i posjetiteljima grada (sudionicima akcije) na snagu lokalne zajednice, povezanost udruga i institucija, njihovu želju i spremnost za suradnju te mogućnost zajedničkog djelovanja u lokalnoj zajednici. U provedbi memorijala izviđačima će pomoći brojne udruge i ustanove koje djeluju u Gradu Velikoj Gorici, s kojima članovi Izviđačkog odreda „Tur“ već godinama dobro surađuju.

Ovogodišnji orijentacijski memorijal Tihomiru Tomašiću neće biti zahtjevan niti težak čak niti za najmlađe. Želja nam je da izvršavanjem jednostavnih zadataka i šetnjom ulicama grada upoznate grad Veliku Goricu, te se kroz igru, natjecanje i dokazivanje uvježbanih vještina dobro zabavite.

VRIJEME ODRŽAVANJA: 12.10.2013.

MJESTO ODRŽAVANJA: Grad Velika Gorica

OČEKIVANI SUDIONICI: – poletarci, mlađi izviđači i izviđači-istraživači

SASTAV EKIPA:            – 8-10 ČLANOVA istoga spola ili mješovite po spolu i uzrastu

PRIJAVE EKIPA: Ispunjeni obrazac (u nastavku) poslati poštom na adresu:         Alen Konjević, Cvjetno naselje 14, 10410 Velika Gorica, ili e-mailom na: alen.konjevic@zg.t-com.hr. Nakon prijave e-mailom ekipa na akciju treba donijeti ispunjen prijavni obrazac ovjeren žigom Odreda.

Molimo ekipe da se prijave što prije, a najkasnije do 04.10.2013.

PREDZADATAK:

PONESITE DIGITALNI FOTO-APARAT, kojim će te dokazati da ste obišli sve kontrolke i da Vam je bilo dobro – na kraju ćemo s kartice, za uspomenu na ovogodišnju akciju, skinuti nastale Vaše fotografije!

PONESITE SVIJEĆNJAK I NA NJEMU NAPIŠITE IME SVOG ODREDA (zapalit će te ga pod spomenikom braniteljima)

DONESITE (EKIPNU) DONACIJU U HIGIJENSKIM SREDSTVIMA (sapun, pasta za zube, šampon za kosu, deterdžent …) koja će biti naš zajednički prilog dječjem tjednu u velikoj gorici s ciljem pomoći obiteljima u potrebi.

VIŠE KONKRETNIH PODATAKA POTRAŽITE U POZIVNICI (U PRIVITKU),               A ZA PRIJAVU ĆE VAM POSLUŽITI PRIJAVNI OBRAZAC (U PRIVITKU)

POZIV NA AKCIJU

PRIJAVNI OBRAZAC