Zadatak za vučiće uz Dan planeta Zemlje

Trenutno pregledavate Zadatak za vučiće uz Dan planeta Zemlje
  • Autor objave:
Plastične vrećice, sredstva za čišćenje, ulice krcate automobilima… dio je to naše svakodnevice. Rijetko kada razmislimo koliko sve to utječe na okoliš, na naše zdravlje i na budućnost života na jedinom nama poznatom naseljenom planetu.

Upravo zbog toga svake se godine 22. travnja obilježava Dan planeta Zemlje kojim se želi podsjetiti sve nas i upozoriti na važnost poštovanja prirode te na očuvanje jedinog nebeskog tijela na kojem ima života.
VUČIĆI: Prvi dio zadatka postavljamo danas, a sutra ćemo postaviti drugi dio vezan uz Dan planeta Zemlje.
Papirnatim mozaikom pokažite što vam Zemlja predstavlja, kako je doživljavate, na koji način joj pokazujete poštovanje. Temperama nacrtajte motive iz prirode, fotografirajte mobitelom, pustite mašti na volju.
Materijali potrebni za izradu papirnatog mozaika:
  • Razni ostatci papira u boji (neiskorišteni kolaž-papir iz prethodnih školskih godina ili časopisi dobar su izbor zbog velikog raspona boja, ali i običan papir u boji, salvete i papir za omatanje također se mogu iskoristiti)
  • Ljepilo
Upute
  • Upotrijebite ostatke papira kako bi izradili mozaik zadane slike. Savijajte i izrezujte papir kako bi pristajali dijelovima slike. Papir radije oblikujterukama umjesto škarama.
  • Nanesite ljepilo i smještajte komadiće papira na odgovarajuće mjesto.
  • Pustite mozaik da se osuši.
Zabavite se i uživajte u izradi mozaika.
Mozaike, slike, fotografije VEĆ SUTRA( 22.04.) pošaljite na mail: jelena.pugi@gmail.com
Evo još nekoliko primjera i ideja: