Oba … oba su pala! Al’ neće nas treći!

Trenutno pregledavate Oba … oba su pala! Al’ neće nas treći!
  • Autor objave:

Ove smo godine u Brezovici, u izuzetnoj konkurenciji, odnijeli pobjedu i drugo mjesto u kuhanju graha u kotliću.

Vratismo se iz Brezovice s Bažulijade s dva mini-kotlića! Srebrnim pobjedničkim i crvenim, za drugo mjesto. Takve već imamo od ranije, ali nikako da osvojimo crni … za tris.

DSCN4405-2

Muška i ženska ekipa Turopoljske udruge skauta “TUR” osvojile su prvo i drugo mjesto u ozbiljnoj i žestokoj konkurenciji 11 odličnih ekipa. Kušavši sve skuhane grahove možemo zaključiti da su za pobjedu i plasman bile odlučujuće tek nijanse. U nekim je grahovima prevladavalo povrće, u nekima paprila ili zaprška, uglavnom su bili slatki i tek jedan malo slanji … ali svi vrlo dobri i ukusni.

DSCN4333

DSCN4349

Za pobjedu naših ekipa zaslužni su Pic i Denis te Milana i Davorka, koji/e su se dima nadimili/e, dok su ložaći Jelena i Alen više kurili druge nego vatru. Osim za pobjedu, bila je ovo prigoda i za ugodno druženje s prijateljima na ovogodišnjoj Bažulijadi u Brezovici, ali i s onima koji su nastupili na igrama i natjecanju poletaraca i izviđača u okviru akcije “Pozdrav proljeću”.

DSCN4337

DSCN4315

Kako ne bi bilo sumnje u pristranost ocjenjivačkog suda, na čelu s poznatim glazbenikom Hrvojem Rupčićem, prije službene ocjene naš su grah najboljim proglasili i nepristrani te najobjektivniji – poletarci odreda “Savski gaj”!

DSCN4408-2

Iskazali smo želju pofotkati se s mladim uspješnim prognostičarima … ili možda poznavateljima dobre papice. Isto tako, naši su konkurenti još prije proglašenja najboljih, svjesni činjenice da boljih ipak nema, izrazili želju poslikati se sa šampionima i tako se kući vratiti barem s lijepom slikom! Skromni i samozatajni udovoljili smo njihovoj želji.

DSCN4367

DSCN4370

DSCN4398

DSCN4318