Pobjednički pehar ponovno u rukama Turovaca !

Trenutno pregledavate Pobjednički pehar ponovno u rukama Turovaca !
  • Autor objave:

Za ustrajnost i prijateljsku potporu Odred izviđača “Sirius” je dodijelio priznanje i zahvalnicu Izviđačkom odredu “Tur” za deset godina redovitog dolaska na akciju “Ulicama Varaždina”. Naše prijatelje ćemo s veseljem ugostiti iduće godine, krajem ljeta, kada IO “Tur” priprema proslavu svog 20. rođendana !

Iako nas je iz Velike Gorice ispratilo tmurno i vlažno vrijeme, 45 izviđača iz Velike Gorice i 18 iz Samobora u Varaždinu je dočekalo sramežljivo sunce ! Naravno, nismo bili samo mi, već smo dan proveli u prijateljskom nadmetanju s izviđačima iz raznih krajeva Hrvatske, ukupno više od pet stotina mladih.

Domaćini su prihvatili dobronamjerne kritike i sugestije te je ove godine bilo manje “mrtvih” kontrolki, na kojima smo tek prepisali tekst sa spomen ploće. Prošetalim smo povijesnim dijelom baronkog grada, natjecali se u brojnim izviđačkim vještinama i dječjim igrama, obišli stari grad, u kome je danas smješten Muzej grada Varaždina i na kraju, na opće oduševljenje … u ruke prošlogodišnjeg pobjednika – Turove ekipe “MM” došao je ponovno POBJEDNIČKI PEHAR !!!

Ponosno slikanje, poziranje i čestitanje … a onda je Dominik skužio da su krivo upisali ime ekipe na Priznanju. No, to nije sve: krivo su upisali i ime odreda pobjedničke ekipe !

Bio je u našim rukama PET MINUTA ! No, ljudski je griješiti, a pošteno na grešku ukazati, pa smo organizatoru vratili pehar i priznanje koje su ove godine zaslužili “M&m-si” iz odreda “Dabar”.

Čestitke pobjednicima !

 

Bez obzira na to, autobusom je orila pjesma na povratku, a noć pred nama bila je prekratka za odmor. Barem nekima, jer već u nedjelju slijedila je nova prezentacijska aktivnost: 1. Medni dani u Velikoj Gorici.

ANEGDOTU IZ VARAŽDINA DOŽIVITE U FOTOGALERIJI !