Poletarci i vučići istražili su Žumberak

Trenutno pregledavate Poletarci i vučići istražili su Žumberak
  • Autor objave:
Posljednji vikend u svibnju pošli smo s poletarcima i vučićima na izlet na Žumberak. Znali smo da vrijeme neće biti lijepo, ali nismo se predali! Pa, izviđači smo!!!

Prva postaja bio je Krašić. Tamo nas je dočekala kiša i grmljavina, ali to nas nije spriječilo da pjevamo i igramo se.
Posjetili smo kuću u kojoj je posljednje dane svog života proveo Blaženi Alojzije Stepinac i župnu crkvu u Krašiću.
Mini bus nas je pomalo mokre povezao prema Sošicama. U novom posjetiteljskom centru upoznali smo se s biljnim i životinjskim vrstama koje obitavaju na području Žumberka. Čarobno drvo i duh starog uskoka ispričali su nam razne priče i legende. Pojedinci su skužili da striček živi u podrumu i priča priče na mikrofon, a drugi da je fejk. Neki su dobili i privatne satove plesa.
Sad već jako gladni uputili smo se na ručak u jedini restoran u tom kraju, obiteljski restoran Radić Ilas u Sošicama. Uz kotlovinu, za prste polizat, pili smo sok od koprive koji uopće ne peče! Na desert smo se zaputili naravno u Samobor, preko brda, odnosno iz Žumberka preko Samoborskog gorja do rodnog kraja najboljih kremšnita. Putem do tamo imali smo nekoliko izvanrednih stajališta zbog malih želučanih problema, ali sve se dobro završilo.
Pojeli smo najbolje kremšnite u gradu, uz kišnu kulisu prošetali Samoborom, jednu kabanicu izgubili u potoku, ali unatoč svim nedaćama koje su nas snašle doma smo se vratili sretni i zadovoljni.