Pozdrav proljeću uz Bažulijadu u Brezovici

Trenutno pregledavate Pozdrav proljeću uz Bažulijadu u Brezovici
  • Autor objave:

Brđani su se natjecali u kuhanju graha u kotliću i osvojili drugo mjesto između deset opasnih ekipa!

Kako bismo aktivno, skautski obilježili početak proljeća i ove smo godine u Brezovici nastupili na akciji Pozdrav proljeću.

Jedina odredska ekipa koja je nastupila na ovogodišnjoj akciji Pozdrav proljeću bili su naši Pink Pantheri, a kako su bili jedna od dvije ekipe mlađih izviđača i nisu se posebno zabavili niti su bili ozbiljna konkurencija drugoj, daleko starijoj ekipi. Ipak, lijepo vrijeme omogućilo im je da dišu punim plućima, ulove nešto sunca, nauče kako najbolje podići zaklon od šatorskog krila te da vježbaju signalizaciju zastavicama, što će im svakako trebati na predstojećim natjecanjima.

BAZULIJADA (14)

BAZULIJADA (15)

Brđani su se za to vrijeme družili međusobno i s drugim ekipama, te su pokušali ponoviti naslov najboljih kuhara graha u kotliću od prije dvije godine. Konkurencija je bila puno jača nego našim Pink Pantherima, a posebno nabrijan na pobjedu bio je Vlado Marić iz Karlovca, koji je već unaprijed najavio da se ove godine posljednji put natječe, a znamo da mu je nakon dva uzastopna druga mjesta životna želja da pobjedi na Bažulijadi. Pa tko mu onda ne bi pustio 😉

BAZULIJADA (24)

BAZULIJADA (49)

I tako smo se i mi stariji odlično zabavili. Ponajviše “kureči” Vladu, ali i “prtljajući” po vlastitim kotlićima. Bilo je tu i suza i smijeha. Naravno, suza od luka i dima koji još nije naučio zaobići bedake. Sve su ekipe iznimno ambiciozno pristupile natjecanju, svatko sa svojom tajnom recepturom i čarobnim sastojcima koji jamče najbolji grah.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BAZULIJADA (35)

Naša je tajna bilo dobro nadimljeno sušeno meso i more isplakanih suza u kotliću. Pokazalo se da nam je receptura dobra. Da nismo pustili Vladi da uživa u pobjedi vratili bismo se kući s još jednim srebrnim kotlićem. Ovako je našu kolekciju pehara upotpunio crveni, dok smo za crni još ostavili mjesta 🙂 Drugim mjestom smo više nego zadovoljni, a zadovoljni smo i time što je naš prijatelj Vlado Marić i njegov huharski tim Odreda izviđača “Vladimir Nazor” u Karlovac odnio pobjednički kotlić. Odlične su bile sve natjecateljske ekipe, a posebnu pohvali zaslužuje najmlađa ovogodišnja natjecateljska ekipa iz Duga Rese. BAZULIJADA (41)

Na kraju, nakon prohladnog jutra i kasnije prekrasnog sunčanog dana, zahvaljujemo organizatoru DPIS “Tigrovi” što su nam omogućili da ponovno dokažemo da kuhamo jedan od najboljih izviđačkih grahova i da se u našoj kuhinji uvijek odlično jede. Turovce je na ovoj akciji predstavljalo petnaest izviđača i brđana, a ostali nastupaju na predstojećim akcijama i natjecanjima u Remetincu (s vanjske strane ograde) povodom Svjetskog dana zdravlja i u Donjoj Zelini na Đeboreeu.

BAZULIJADA (51)