Proljeće u Podsusedu

Trenutno pregledavate Proljeće u Podsusedu
  • Autor objave:

S početkom proljeća bude se i izviđači. Počinju intenzivne izviđačke aktivnosti, a jedna od njih je i “Proljeće u Podsusedu”, na kome je nastupilo i tridesetak Turovaca.

Naši su se poletarci, Plave žabice, predstavili kao najbolja ekipa, a izviđači su i bez posebne pripreme i bez predzadatka natjecanje završili na 5. i na 13. mjestu između 28 ekipa. Što bi tek bilo da su se za natjecanje pripremali!?

Tradicionalna akcija “Proljeće u Podsusedu”, na kojoj organizatori kažu da se okupilo čak 450 izviđača i poletaraca, što je čak šestina od ukupnog broja izviđača u Hrvatskoj i polovina od ukupnog broja sudionika posljednjeg Zborovanja izviđača iz cijele Hrvatske (Svaka čast majstori!), organizirana je u obliku orijentacijskog natjecanja kojemu je cilj približiti zanimljive i povijesne krajolike poletarcima, izviđačima i planinkama, a uz to se putem i dobro zabaviti.

Da se znaju zabaviti pokazali su i naši poletarci i naši izviđači, u toj mjeri da su Peruni jurili toliko brzo da ih je odrasla pratnja teško stizala. Bilo je tu i smijeha i veselja i upuvacanja kontrolorima. Poletarci su pobjedu proslavili vrlo veselo i živo. Ma, bravo Plave žabice!

Izviđačima je sigurno izazovno bilo crtati skicu pod kutom, koju kažu “crtati znaju!”. Ajde! Ni ja nisam znao da to znaju! Još da im je rečeno da treba napraviti kućicu za ptice kao predzadatak i da su tako dobili još 50 bodova, vjerojatno bi i Fiolice bile najbolje!

Lijepo vrijeme, sunčano i toplo, pravo proljetno, kretanje u prirodnom okruženju, igra, natjecanje  i dobro društvo recept su za uspjeh izviđačke akcije. MP-ovci su se držali ovog recepta i pogodili su cilj.

Najbolje fotke s ove akcije potražite u našoj fotogaleriji:

https://www.tus-tur.hr/galerija-fotografija-2024/?album=19&gallery=255