Sklizanje na Ključić Brdu

Trenutno pregledavate Sklizanje na Ključić Brdu
  • Autor objave:

Kako bi potrošili nakupljene kalorije i kilograme tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, zimske školske praznike smo odlučili iskoristiti za malo sportsko-rekreativnih aktivnosti na ledu. Prvi vikend u 2013. godini 25 članova IO “Tur”, poletaraca u pratnji troje predvodnika i starješine proveli su na sklizanju na Ključić brdu.

Crijevna viroza (koja je ovih dana zarazila mnoge naše sugrađane) i zimski školski praznici, koje mnogi naši članovi provode kod baka, djedova, bratića i sestrični … ili još uvijek tamaneći što se pojelo nije, umanjila je broj članova prisutnih na prvoj ovogodišnjoj aktivnosti. Njoj se nisu pridružili niti Triturusi, naša patrola istraživača. No, to nije umanjilo uspjeh aktivnosti niti njen zabavni karakter!

Iako je najavljen besplatan prijevoz (o trošku Grada) još ovog vikenda, autobus u zakazano mjesto i u naznačeno vrijeme nije došao. Stoga su u pomoć i ovoga puta uskočili naši roditelji koji su nas svojim vozilima odvezli na obližnje klizalište, 15 minuta udaljeno od Velike Gorice.

Da nismo došli u lijepom broju, klizalište bi vjerojatno djelovalo prazno. Naša prisutnost potpuno ga je oživjela. Rentali smo sklizaljke i nakon što smo svi u njih uskoćili, najmlađi su u pratnji Jelena odjurili na led. Uz obilje smijeha, padova i pokušaja obaranja zaštitne ograde, na ledu smo izdržali od 11-13 sati. Neki na vlastitim nogama, neki uz pomoć “pomagalice”, a neki skoro istom ozlijedivši suklizaće.

Neki su se na ledu našli prvi put, iako to svojim stavom i kretnjama nisu odavali. Neki su trebali pomoć prijatelja, a neki su jedva dočekali da zbrišu s leda do stolova s društvenim igrama.

Nakon obilaska gatera s lopatarima i krače šetnje šumom, okupili smo se oko stola i dan uljepšali odličnom domaćom juhicom, gustom juhom od vrganja i gulašem od divljači u restoranu Obiteljskog gospodarstva Matković. Domaćinima najljepše zahvaljujemo što su nam omogućili prekrasan izlet, čijem uspjehu je pridonijelo i lijepo, sunčano vrijeme, ali i odličan ručak po vrlo pristupačnoj cijeni.

Da ne iznevjerimo roditelje sa sklizanja smo se vratili točno u 15 sati na mjesto polaska, kod Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici, a tijekom dana pale su i prve, vrlo zanimljive ideje za nastup na ovogodišnjem Turopoljskom fašniku, na kojem smo prošle godine osvojili treće mjesto u kategoriji dječjih skupina. Ideje neka za sada ostanu tajna, a svaka nova, jednostavna, zanimljiva i originalna – dobro je došla !!!!