Speleo izlet patrole istraživača

Trenutno pregledavate Speleo izlet patrole istraživača

Novosnovana patrola istraživača “Triturus” za prvu je aktivnost odabrala speleološki izlet u spilju Lokvarku, u Lokvama kod Delnica.
Unatoč groznom vremenu i katastrofalnoj prognozi, nismo se dali omesti i krenuli smo iz Gorice starom cestom prema Lokvama. Putem kiša, pa prolomi oblaka i taman kada smo pomislili da za par kilometara slijedi snijeg, morali smo stati, jer je izvjesnim gospodičnama koje su zaboravile maramu na prvi izlet, bilo muka od vožnje.


Nakon elementarnih metoda prve pomoći kod mučnine (evo ti maramica i popij vode, i budi brza jer nas vodič čeka ispred spilje u 11h) nastavili smo put i skoro nevjerovatno, stigli u Lokve na vrijeme.


Spilju Lokvarku smo izabrali jer je ove godine 100ta godišnjica otkrivanja. Nakon spusta u dubine podzemlja, klizanja po stepenicama i sedrenim stazama, obveznog i beskonačnog fotkanja, zaputili smo se na Lokvarsko jezero. Plan je bio vježbati dizanje šatora i vezanje čvorova za nadolazeća natjecanja, ali smo zbog proloma oblaka izabrali toplu čokoladu u bistrou na obali jezera.


Kasnije smo se vratili u Delnice, na ručak u Lovačkom domu Hrvatskih šuma, pa krenuli u šetnju Park šumom Golubinjak. Naravno prolom oblaka nakon 2km i potoci na cesti značili su brzo polukružno okretanje prema Velikoj Gorici.


Putem nazad smo morali stajati svakih 30ak kilometara, jer je drugoj izvjesnoj gospodični bilo muka od vožnje. Ovaj put nismo trebali pribjeći iskušanim metodama prve pomoći, svježi zrak pokraj ceste je pomogao.
Ukratko, zajednički komentar patrole na prvi izlet je “veliki lajk”.


Do slijedeće avanture, pozdravljaju vas “Triturusi”