“Igrajmo se zdravo” 2015.

You are currently viewing “Igrajmo se zdravo” 2015.
  • Autor objave:

Sunčanu subotu 11. travnja proveli smo na Jarunu, na akciji „Igrajmo se zdravo“ koju je organizirao Odred izviđača Savski Gaj. Ovoga puta nas 28 se do jezera Jarun „dokotrljalo“ javim gradskim prijevozom što je bilo interesantno iskustvo za naše najmlađe članove, a i zabavno za ostale putnike u busu.

Nakon uvodnog kulturno-umjetničkog otvorenja akcije, podijelili smo se u tri patrole koju su vodili Bećar, Emma i Mario te Jelena P. (neovisno o jatima u kojima smo inače u odredu) i krenuli na stazu. Tema ove akcije bila je zdravlje i sigurnost hrane od polja do stola, ali i zemlje Europe koje su članovi odreda Savski Gaj posjetili tijekom njihovih proputovanja.

dsc_0486dsc_0491

Na svakoj kontrolci (zemlja Europe) saznali smo nešto zanimljivoga o gradovima, stanovnicima i običajima tih zemalja, ali se i poigrali. Tako smo gađali pračkom metu, igrali graničara, plesali bečki valcer, gađali čunjeve pa čak i zaigrali mali stolni nogomet. Pisali smo grčkim slovima svoja imena, crtali zastavu Engleske, hodali autocestom zavezanih oči. Nama najdraža aktivnost bila je dakako vožnja u čamcu. Čak smo i mi veslali! Ajme koje je to oduševljenje bilo…

dsc_0564

IMG_1312

dsc_0607IMG_1292

Ručak je bio u skladu s temom akcije tako da smo jeli piletinu, krumpir i povrće. Fino!

dsc_0604

Dan je prošao brzo, sunce nas je malo ošamutilo i opeklo tako da smo se vratili kući vidno umorni. No možemo reći da nam je dan bio ispunjen – igrali smo se, naučili nešto novo, družili se s članovima ostalih jata koje dosad nismo dobro upoznali. Šteta što Alen K. i Tojaga nisu bili s nama na trasi jer nisu iskusili vožnju čamcem.

Slike od dviju ekipa su u galeriji, Bećareve još čekamo.