Susret roditelja s voditeljima – znak je obostrane odgovornosti

Trenutno pregledavate Susret roditelja s voditeljima – znak je obostrane odgovornosti
  • Autor objave:

Roditelje novih članova pozvali smo na susret u petak, 16.10.2015. u 20 sati, a roditelje članova s iskustvom u ponedjeljak, 19.10.2015. u 20 sati.

Voditelji Turopoljske udruge skauta – Izviđačkog odreda “TUR” obvezali su se barem tri puta godišnje održati susrete s roditeljima, na kojima će ih uputiti u plan i program rada, najaviti predstojeće aktivnosti, odgovoriti na pitanja roditelja i pružiti im priliku da saznaju sve što njih i druge roditelje zanima o radu odreda.

Roditelji novih članova dobit će nešto više informacija, jer se za oni i njihova djeca po prvi put sreću i tek upoznaju jedan uhodani sustav koji su roditelji dosadašnjih članova već upoznali. Zbog toga smo odlučili održati odvojeno susrete s roditeljima novih članova (u petak 16.10.2015. u 20 sati) i s roditeljima do sada aktivnih članova (u ponedjeljak 19.10.2015. u 20 sati). Susreti će biti održani u našoj odredskoj prostoriji u Kurilovečkoj ulici 48, u Velikoj Gorici, u dvorišnom objektu Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica.

Osim osnovnih informacija: – o visini članarine i što djeca od izviđača dobivaju, a predstojećim aktivnostima, o projektu suradnje izviđača i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Gorica, o mogućnosti zimovanja s izviđačima, o planiranom ljetnom logorovanju … roditelji će među sobom izabrati predstavnika (delegata) svake organizacijske grupe (jata ili patrole) za predstojeću sjednicu Zbora Turopoljske udruge skauta, koja će biti održana u studenom 2015.

Prisustvo roditelja na ovom zajedničkom susretu zbog toga je izuzetno važna, no još je važnija zbog toga što svojim interesom za aktivnost za koju se vaše dijete opredijelilo, u tome mu pružate potporu i vlastitim primjerom ćete mu pokazati da su redoviti susreti, razmjena informacija i dobra komunikacija važni i da učvršćuju međusobni odnos povjerenja. Da izviđači nisu oni koji djecu vode na izlete, nego da je to udruga kojoj povjeravate svoju djecu i koja nastoji biti vaša produžena ruka u kvalitetnom odgoju, obrazovanju i organizaciji slobodnog vremena vašeg djeteta.

Dakle, poštovani roditelji, neovisno koliko ste puta već do sada slušali “Alenov monolog”, od vas očekujem da se i ovoga puta odazovete pozivu na susret te da on ne bude monolog, već dijalog ili čak polemika s ciljem našeg međusobnog povezivanja, učvršćivanja našeg međusobnog povjerenja i stvaranja klime u kojoj ćemo se i mi, izviđački voditelji i vaša djeca i vi sami osjećati ugodno, sigurno, uvaženo i ravnopravno, a nadasve odgovorno “prema sebi, prema drugima i prema Bogu”, što promičemo kroz skautizam.

Očekujem vas na susretu i izviđački pozdravljam “B.P.”

Alen