Sveti Nikola nas se sjetio !

Trenutno pregledavate Sveti Nikola nas se sjetio !
  • Autor objave:

Drugu subotu u prosincu odlučili smo provesti – u prirodi. U Vukomeričkim goricama, odnosno na ribnjacima obitelji Grđan na Ključić brdu. Unatoč vlažnoj zemlji, prošetali smo kroz šumu do staništa Matkovićeve divljači, na svega nekoliko koraka od klizališta na Ključić brdu.

Iako za goričke školarce još nije besplatno, većina se odvažila izaći na led. Ostatak je prošetao šumom i družio se s mladim članovima Planinarskog društva Velika Gorica. Povratak pješice do ribnjaka gdje nas je čekao ručak. Ali, uslijedilo je iznenađenje !Dočekali su nas voditelji sa raširenom odredskom zastavom. Znači, slijedila je svečanost. U prekrasnom ambijentu, uz ribnjake, najmlađim članovima smo stavili maramu oko vrata, čime se njih troje i službeno pridružilo milijunskoj obitelji skauta i izviđača. Pri tom su sami sebi i svima nama dali obećanje: da će voljeti i upoznavati svoju domovinu; poštovati Božje zapovjedi; ispunjavati zakone poletaraca i svaki dan učiniti nešto dobro! Čestitamo im !!!


Sa sjetom u očima gledali su ih oni mlađi od njih, koji će maramu Izviđačkog odreda “Tur” oko svoga vrata staviti u proljeće, uz blagdan Svetog Jurja, zaštitnika Turopolja, ali i zaštitnika izviđača.

Oni stariji, kojima je poletarska marama već premala, položili zavjetovali su se da će biti uzorni izviđači te smo im potom oko vrata stavili dulje marame. Oni su postali planinke i izviđači Izviđačkog odreda “Tur”.

No, tu iznenađenjima nije bio kraj. Prije ručka, na stolu su nas dočekale šalice sa zimskim motivom pune slatkiša, kojima nas je darivao Sveti Nikola. Osim toga, svih 40 zaželjelo je sretan rođendan našem Alenu B. Još nismo ni pojeli tortu, a već su po nas počeli stizati roditelji ! Od njih smo kasnije čuli da je za djecuovo bio još jedan od izleta za pamćenje.

A posebno će ga pamtiti Lovro i Fran, kojima se uskoro po povratku u Klubu 100 pridružila gotovo cijela patrola MM, na party-u kojim su se željeli oprostiti od prijatelja prije odlaska u Katar. Dečki i roditelji – sretan Vam put i jedva čekamo vaš dolazak na ljetne školske praznike i logorovanje s izviđačima na otoku Krku.