Turov prilog Goričkim večerima

Trenutno pregledavate Turov prilog Goričkim večerima
  • Autor objave:

Nizu kulturnih, sportskih i zabavnih programa koji se tradicionalno, već desetljećima organiziraju tijekom mjeseca lipnja pod nazivom Goričke večeri, ove su se godine, po prvi put pridružili i izviđači velikogoričkog odreda “Tur”.

Na poziv v.d. ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Snježane Špehar, izviđači su na zelenoj površini iza zgrade POU priredili igre za djecu s poligonom za natjecanje. Isprva sramežljivo, djeca su pristupala više radi znatiželje, a kada su shvatili da su igre namijenjene upravo njima, ubrzo su za igranje čekali u redu!

Bilo je tu roditelja s malom djecom, nekadašnjih izviđača danas s bradom i obiteljima, osnovaca na praznicima, ali i svježih srednjoškolki koje su bez srama i s osmjehom na licu odlučile isprobati svoju vještinu i brzinu u preskakanju vijeće, nošenju loptice u žlici, ubacivanju lopte u koš ili prstenova na štapove.

Izviđači su mlade velikogoričane poučili igri Scoutball, sličnoj američkom nogometu, u kojoj dvije ekipe nastoje postiči gol i tako pobijediti protivničku ekipu. Pravilo je da igrač kome protivnik uspije oteti maramu, odnosno njegova ekipa gubi loptu, a protivnička ekipa dobiva priliku za napad i eventualno goool! Igra je modificirana utoliko što je igračima, koji nemaju izviđačku maramu, trebalo oteti kapu s glave.

No, dobra zabava nije izostala, a što dokazuju i slike u našoj FOTOGALERIJI!