Nastavljamo se redovitim tjednim susretima

Trenutno pregledavate Nastavljamo se redovitim tjednim susretima
  • Autor objave:

Uz Dan izviđača stigla nam je i najljepša očekivana vijest o prestanku protuepidemijskih mjera obustave rada sportskih i rekreacijskih centara te održavanje dječjih i drugih radionica.

Time nam je omogućen nastavak rada kroz naše osnovne izviđačke aktivnosti: jatne i patrolne susrete te druga okupljanja do 40 osoba, uz pridržavanje mjera koje vrijede za obavljanje odgojno-obrazovnih i sportskih djelatnosti o obveznoj dezinfekciji ruku te držanju razmaka između osoba, kao i o obveznoj kvadraturi prostora po osobi.

S obzirom da je i dalje na snazi mjera obustave svih sportskih natjecanja na otvorenom i u zatvorenim objektima, dio aktivnosti koje predviđaju bliski kontakt osoba i dalje nećemo provoditi, a aktivnosti ćemo, sukladno meteorološkim uvjetima do daljnjega provoditi uglavnom na otvorenom: na dvorištu, u školskom dvorištu, u parku, prirodi ili drugim mjestima na kojima nema drugih osoba s kojima možemo doći u bliski kontakt.

Od ovoga tjedna (od 20.05.2020.) započet ćemo sa susretima izviđača, a od idućeg tjedna (od 25.05.2020.) ponovno će se na tjednim susretima okupljati vučići, u iste dane ali u nešto ranijim terminima, kako bismo susrete na otvorenom održavali za dana. O terminima susretima pojedinih čopora i patrola obavijestit će vas voditelji putem odredske internetske stranice, Facebook grupa, WhatsApp ili Wiber grupe za roditelje ili članove.

Iako je upućen upit, za sada nismo zaprimili odgovor HZJZ, no nadamo se da bi uskoro mogli imati više informacija o preporukama nadležnih institucija vezanima za ljetne aktivnosti (logorovanje), o čemu ćemo Vas obavijestiti odmah po zaprimanju odgovora. Ukoliko nam provedba višednevnih aktivnosti na otvorenom bude omogućena, logorovanje ćemo organizirati u terminu između 15.-31.07.2020., kako smo i najavljivali, ali ne na moru nego u bližoj okolici (u šumi).