Turovci – najbrojniji i uspješni na Viktorijadi

Trenutno pregledavate Turovci – najbrojniji i uspješni na Viktorijadi
  • Autor objave:

Nakon dva i pol desetljeća članovi Odreda izviđača Vladimir Nazor odlučili su obnoviti nekad popularnu akciju Viktorijadu … i u tome su uspjeli. Akcija je održana 27.09.2014. istodobno sa Sajmom udruga, na kome su domaćini predstavili rad svoje udruge, tako da su aktivnosti dvjestotinjak izviđača u logorskom krugu u šancu uz Šetalište Franje Tuđmana i njihovo kretanje po cijelom Karlovcu bili zamijećeni od javnosti. Dok su se poletarci igrali u središtu grada, istraživaći su se natjecali, a između dvanaest natjecateljskih ekipa, dvije su činili članovi Turove patrole Triturusi. I s ove akcije vratili su se s peharom, za osvojeno treće mjesto u izviđačkim olimpijskim vještinama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bila je ovo prva aktivnost velikogoričkih izviđača u ovoj školskoj godini i odlična animacijska aktivnost za nove članove. Uspjehu aktivnosti pridonijelo je i lijepo, sunčano vrijeme, u kome nismo imali priliku ovako uživati već odavno. Na akciju u Karlovac iz Velike Gorice se zaputilo 55 izviđača, a među nama i petnaestak novih članova, nadamo se uskoro “pravih polataraca” koji će u proljeće staviti izviđačku odredsku maramu oko vrata.

 

Poletarci su prošetali užim središtem grada, dijelom u kome nema prometa, te su se imali priliku opustiti i zabaviti uz igre i natjecanje u kome nismo tražili pobjednika. Pokušali smo potkovu nabaciti na štap, nosili smo lopticu u žlici, pokušali lopticom pogoditi koš za smeće nakon nekoliko “vrtoglavih” krugova oko štapa, a potom smo slagali puzzle sa slikom karlovačke zvijezde, odnosno srednjovjekovnih gradskih zidina koje su i danas dijelom vidljive, a koje su opasavali šanci s vodom koja je trebala štititi grad, a zapravo ga je razorila.

P9271094 (7)

Kako bi se odmorili poigrali smo se na suvremeno uređenom dječjem igralištu pored sportske dvorane, na obali rijeke Korane, a i nju smo dva puta prešli, preko starog drvenog mosta i novog pontonskog mosta koji vodi do nedavno potpoljenog gradskog kupališta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dok su poletarci upoznavali uže gradsko središte, istraživaći su se uz pomoć karte zaputili do rubnih gradskih naselja te su uz karlovačku pivovaru osvojili preteću Karlovca, utvrdu na Dubovcu. Na tom je području postavljena natjecataljska trasa na kojoj su podizali i rušili šator, vezali čvorove, signalizirali zastavicama, pokazali svoje znanje i vještinu pružanja prve pomoći te poznavanje povijesti grada Karlovca.

Mlađa natjecateljska ekipa Triturusa pokazala je odličnu motiviranost te je osvojila treće mjesto na natjecanju, na kome je nastupilo 12 ekipa. Prvo mjesto osvojile su riječke Barakude iz OIP Kantrida, a drugo mjesto ekipa iz OI Savski gaj. Članovi obju bolje plasiranih ekipa znatno su stariji i natjecateljski iskusniji od Turovih istraživača, pa je time i njihov uspjeh još značajniji. Čak su nas i prijatelji iz drugih izviđačkih odreda “ljubomorno zadirkivali”: “Vi se više ni s jedne akcije ne vraćate bez pehara!”. Tako je 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Domaćini su nas počastili grahom, koji je mastorski spravio nas prijatelj Vlado Marić i kafnama za doručak. Sunce nas je opalilo, a kretanje umorilo, tako da je pravi užitak bio doći kući i leći u krevet!

Više fotki s akcije potražite u GALERIJI FOTOGRAFIJA