Udruga bogatija za četiri nova jata

Trenutno pregledavate Udruga bogatija za četiri nova jata
  • Autor objave:

S početkom nove školske godine započeli smo s osnivanjem novih programskih skupina.Tako su nove skupine (grupe, jata) osnovane u osnovnim školama Jurja Habdelića i Eugena Kumičića. U prvom tjednu škole održani su i prvi susreti novih (pripravnih) članova.

Dora

Leticia i Magdalena predvodnice su u Habdelićevoj školi, a Beta i Dora u Kumičićevoj školi. Iako smo nova jata formirali od učenika jednog ili dvaju drugih razreda u oba turnusa ovih dviju škola, u njih ćemo uključivati i “drugaše” svih ostalih velikogoričkih škola koji iskažu interes za učlanjivanje u udrugu. Upisi novih članova u Turopoljsku udrugu skauta “TUR” odvijaju se tijekom cijele godine, a osim “drugaša” učlaniti se mogu djeca svih uzrasta. Njih ćemo uputiti u onu programsku skupinu (patrolu ili jato) koju čine njihovi vršnjaci. 21230880_10213989599230977_3892763782985725861_nDosadašnje patrole smo “razbucali”, odnosno presložili prema iskustvu i uzrastu, a kako bi imale podjednak broj članova te smo ih razriješili predvodnika. Nove grupe će same izabrati ili su već izabrale među sobom “prvog među jednakima”, svoga predstavnika koji će ih okupljati i informirati, a o njihovom programskom napredovanju će od sada brinuti cijeli programski tim Odreda (svi dosadašnji predvodnici i odrasli voditelji). Oni će ih okupljati jednom tjedno te za njih pripremati i provoditi programske susrete.

Uz to, svake subote od 10-12 sati svi će se izviđači (ne i poletarci!) okupljati  kod odredske prostorije gdje će uvježbavati natjecateljske discipline kako bi spremni nastupali na predstojećim natjecanjima, održavali natjecateljsku kondiciju te se svojim napredovanjem promicali u jače natjecateljske ekipe. Na tome će također raditi cijeli programski tim.

Izviđači će uz to vježbati i za vatrogasna natjecanja, kao članovi DVD Velika Gorica, a temeljem suradnje udruga. Naša je dužnost i preuzeta obveza formirati natjecateljske ekipe djece i nastupati na natjecanjima, jer tako i među vatrogascima i javnošću Velike Gorice dodatno promičemo skautizam i našu udrugu. Istovjetnu susradnju nastojat ćemo uspostaviti i s Gradskim društvom Crvenog križa Velika Gorica, a kako bi članovi naše udruge dali i osposobljene natjecateljske timove za natjecanja u prvoj pomoći.21370907_10214066143704541_2947649388928492152_nNadam se da će nas u ovim nastojanjima podržati svi naši članovi i njihovi roditelji, jer ovo je dobar način da se afirmiramo kao udruga koja odgaja i osposobljava aktivne mlade članove zajednice u kojoj žive, a što je jedan od osnovnih ciljeva naše udruge.