U potrazi za proljetnicama

Trenutno pregledavate U potrazi za proljetnicama
  • Autor objave:

Obilježavajući početak proljeća prošetali smo park šumom Dotršćina u potrazi za vjesnicima proljeća.

U organizaciji Saveza izviđača Zagreba u istočnom dijelu grada održan je proljetni susret izviđača iz središnjeg dijela Hrvatske. Iako nedjelja nijew naš dan za izviđačke aktivnosti, odlućili smo se na druženje sa zagrebačkim izviđačima i ugodan dan u prirodi, pa smo pohitali na ranojutarnje autobusne linije kako bi na vrijeme stigli u Gornju Dubravu. 

Unato skorto dvosatnoj vožnji do odredišta, ovaj pješački izlet stvarno je bio pješački jer smo prešli ukupno 14 kilometara. Hodali smo kroz spomen-park šumu Dotrščina i tražili kontrolne stanice na kojima smo igrali zanimljive igre. Peruni su krenuli svojim putem, a Plave Žabice i Kosci doživjeli su simbiozu i postali novo jato Žabookosci.
Nekoliko puta smo se sreli na stazi i nitko se nije izgubio. Poletarci i vučići pratili su kartu te se uspješno vratili na početak staze. Za energiju dobili smo buhtle i voće i krenuli dalje prema Parku Maksimir. Naš cilj naravno je bio zoološki vrt pa smo se malo požirili iako su nas noge već počele boljeti.
Ipak na putu do tamo odigrali smo nekoliko igara, bojali smo bojanke i snalazili se u prostoru.
I onda nakon dugog puta i nakon što su voditelji čuli pitanje “koliko još ima” milijun puta ugledali smo ulaz u zoološki i našoj sreći nije bilo kraja.
Zmije, lavovi, majmuni, antilope i zebre … svi su nas dočekali. Naravno sve smo ih morali obići.
A onda smo krenuli kući isto kako smo i došli – javnim prijevozom. U tramvaju i busu bili smo zanimljivi običnom pučanstvu. Neki od nas su zaspali, a i drugi bi da smo se duže vozili.