Aktivnosti do lipnja 2020.

Trenutno pregledavate Aktivnosti do lipnja 2020.
  • Autor objave:

Prema programu aktivnosti u 2020. godini Turopoljska udruga skauta svojim članovima nudi sljedeće:

OŽUJAK

–    01./02.03. – Dan Civilne zaštite – Pokazna vježba DIP CZ na Velesajmu – četvero članova tima (otkazano zbog Korona virusa).

–   29.02./01.03. i 07.03./08.03. – Dvodnevni izleti izviđača na Velebit (stariji izviđači), planinarski izlet s noćenjem u planinarskom prenoćištu. Predviđeno sudjelovanje 12 izviđača i brđana.

–      07./08.03. – SOK Medvednica (programski voditelji) – Dom Crvenog križa na Medvednici, predviđeno sudjelovanje četvero programskih voditelja. Troškove snosi udruga.

–      21.03. – POZDRAV PROLJEĆU (polatarci) I BAŽULIJADA (brđani) u Brezovici (Zagreb) – cjelodnevni izlet, igre poletaraca i natjecanje u kuhanju graha u kotliču (brđani). Predviđeno sudjelovanje oko 30 poletaraca s programskim voditeljima i 6 brđana. Troškovi namireni uplatom mjesečnog članskog priloga. Brđani uplaćuju prilog za Bažulijadu.

–      29.03. – PAPUČKI JAGLACI (izviđači) – planinarski izlet na Papuk za izviđače, cjelodnevna aktivnost, predviđeno sudjelovanje oko 35 izviđača i voditelja. Troškovi namireni uplatom mjesečnog članskog priloga.

TRAVANJ

–    04.04. – IGRAJMO SE ZDRAVO (poletarci), tradicionalna akcija izviđača / igre poletaraca u gradu Zagrebu (Remetinec, Savski gaj, Lanište) povodom Svjetskog dana zdravlja, redovito sudjeluje oko 40-ak članova odreda. Troškovi namireni uplatom mjesečnog članskog priloga.

   04.04. – ĐEBOREE (izviđači, pripremljene natjecateljske ekipe), tradicionalno izviđačko natjecanje – višeboj u organizaciji OI “N.B. Đebo”  Zagreb (Trnsko) za izviđače i planinke, predviđeno sudjelovanje 15-ak članova odreda.
–   23.04. –  LEKTIRA NA OKO (poletarci) – Knjižnica Velika Gorica – Dramsko scenski projekt koji na zanimljiv i popularan način predstavlja nekoliko naslova iz osnovnoškolske lektire autorski je rad dviju Velikogoričanki, Ane Katulić, glumice i novinarke te profesorice engleskog i talijanskog jezika Anite Pukanić. “Kroz šest naslova koji su djeci u 3. i 4. razredima ponuđeni za cjelovito čitanje donosimo pred njih razne živopisne likove, situacije i poznate scene. Poeziju im govorimo kroz hip hop, kroz neposredan jezik, želimo da sudjeluju, da budu sukreatori priča u kojima se nalaze, te ih tako potičemo i na čitanje…”, ispričala nam je Ana Katulić.

–   26.04. – TUROPOLJSKO JURJEVO U LUKAVCU (sve kategorije članova, u organizaciji Plemenite opčine turopoljske), članovi odreda slažu i pale tradicionalni svečani Jurjevski krijes u Lukavcu. Tijekom dana organiziramo pokazni izviđački logor i igre za djecu i roditelje, uz roštiljadu. Uz Jurjevski krijes uobičajeno je polaganje obečanja za nove članove (poletarce) te davanje zavjeta članova koji prelaze u kategoriju izviđača. Predviđeno sudjelovanje oko 70 poletaraca, izviđača i brđana te oko 50 roditelja. Troškove snosi udruga.

SVIBANJ

–      15.-17.05. – Dan izviđača: ZBOROVANJE IZVIĐAČA U RIJECI (sve programske kategorije članova), obilježavanje dana izviđača u Hrvatskoj. Dvodnevni susret izviđača uz upoznavanje grada Rijeke, prigodne radionice, igre i natjecanja te Državna izviđačka olimpijada. Cijena je 260,00 kn (110,00 kn iz mjesečnog članskog priloga te 150,00 kn dodatnog članskog priloga za Zborovanje). Predviđeno je sudjelovanje oko 60 članova i voditelja.

Za sudjelovanje je nužna pravovremena prijava sudionika, kako bi ih udruga mogla pravovremeno prijaviti organizatorima i osigurati prijevoz za sve prijavljene, a nužna je i uplata redovitog mjesečnog članskog priloga (u iznosu 110,00 kn za jedno dijete iz obitelji, odnosno 200,00 kn za dvoje) te dodatnog članskog priloga za Zborovanje u iznosu 150,00 kn po sudioniku (koji obvezno treba biti uplaćen do 31.03.2020.).

Doplata je nužna iz razloga što prilog organizatoru iznosi 140,00 po osobi, uz što treba osigurati još i sredstva za zakup autobusa na dva dana.

Uplatnice za dodatni prilog za Zborovanje već su isprintane i čekaju vas u odredskoj prostoriji. Među uplatnicama koje smo već podijelili nekim od članova potkralo ih se nekoliko s pogrešnim, različito iskazanim iznosima. Ukoliko ste dobili uplatnicu s krivim iznosom (300 umjesto 150 kn i obrnuto ili uplatnicu na kojoj je iskazan i iznos od 150 i iznos od 300 kn) molim vas da ih zanemarite i u prostoriji zatražite novu uplatnicu.

Uz najavu sudjelovanja djeteta na ponuđenim aktivnostima (porukom u WhatsApp ili Viber grupu programske skupine) molim vas da sudjelovanje prijavite i ispunjavanjem internetske aplikacije na odredskom portalu (naslovnica: prijava člana za aktivnost – izbor aktivnosti).