Kuhanje je zabavno!

Trenutno pregledavate Kuhanje je zabavno!
  • Autor objave:

Okupili smo se na prvoj radionici kuhanja i uz pomoć predvodnice napravili svoj prvi ručak s kolačem. 

Naš radni dan započeo je u 10 sati ispred prostorije. Nakon kratkog dogovora što ćemo skuhati za ručak , napravili smo popis namirnica koje smo trebali kupiti i krenuli prema trgovini. Zelene ili crvene jabuke, koliko rajčica, M ili L veličina jaja, gdje se točno na kokoši nalaze pileća prsa, bila su samo neka od pitanja koje smo postavili, ali i naučili na prvoj radionici kuhanja.

rk2

Prvo smo započeli s izradom kolača od jabuke i rogača. Pjenasto smo izmiješali 4 žumanjka i 180 grama šećera. Potom smo dodali malu šalicu i pol ulja te šalicu mlijeka. Kroz sito smo prosijali 250 grama brašna u koje smo dodali jedan prašak za pecivo, te 100 grama rogača u prahu. Vrijedna ekipa je u međuvremenu oprala, ogulila i naribala 5 jabuka koje smo dodali u smjesu. Na kraju smo dodali snijeg od bjelanjaka, i sve stavili peći u pleh na 180°C na 30 minuta. ( Pleh je bio premazan maslacem i pobrašnjen oštrim brašnom). Nakon kratkog hlađenja, kolač je premazan pekmezom od marelica i kao „točka na i“ stavljena je glazura od čokolade. Neću ni spomenuti da je bilo čokoladnih ruku, noseva i usta…

rk3

Vrijedno smo oprali suđe i bacili se na spremanje piletine, dinstanog povrća, kuhanog krumpira i salate od mrke. Marljivi dečki su ogulili mrkve te ih naribali, a ujedno su ogulili i krumpire. Malo smo imali problema s krumpirima, a i mrkva je misteriozno nestajala u nečijim ustima. Cure su oprale rajčice i tikvice te ih nasjeckale na komadiće. Zelje smo naribali pazeći na prste. Jelena je narezala meso kojeg smo potom začinili i naravno ispekli na tavi. Mrkvu smo začinili s peršinom, limunovim sokom i malo octa.
I eto, došlo je vrijeme ručka. Lovro i Jakov su postavili stol, a Nina i Mirna su ganjale Maxa. Pohvala dečkima na očišćenim tanjurima, a cure će morati malo poraditi na povrću. No u svakom slučaju ručak je bio prva liga.

rk4rk5

IMG_0978

Šećer na kraju je bio kolač koji smo smazali u tren, a od ostataka čokolade na prstima nacrtali smo si brkove. Čak smo i zaplesali. Ostatak kolača poslali smo roditeljima da kušaju naših ruku djelo. Prva radionica kuhanja prošla je uspješno. Na kraju smo zaključili: – Kuhanje je zabavno!

rk1rk6

Meni je bilo jako lijepo s ovom veselom ekipom i nadam se da su naučili neke nove stvari. Priložila sam vam i mali video s naše radionice.

Slobodno komentirajte i recite što vam se svidjelo, a što nije.