Slatko i od srca!

You are currently viewing Slatko i od srca!
  • Autor objave:

Dragi članovi,

nekoliko je naših dječaka i djevojčica napravilo slatke kolačiće s roditeljima i zaslužili su da njihovi recepti i fotografije budu postavljeni na portalu.

Možete ih i sami napraviti.

Mi sigurno hoćemo – NA LOGOROVANJU!

Evo recepata.

Započet ćemo s pomalo mističnim receptom, naime radi se o receptu iz vještičje kuharice.

IZ ČAROBNE VJEŠTIČINE KUHARICE :

“ZAČARANO BLAGO”

 š3

 

100g         OMEKŠANOG SALA ŽUTE MAČKE

1kom       VELIKO ZMAJEVO JAJE

1,25dl       VUKODLAKOVOG MLJEKA

150g         SLASNOG ŠEĆERA

150g         GLATKO MLJEVENOG BRAŠNA GUŠTEROVOG MOZGA

1 čajna žlica ŽABLJEG KVASCA

45g         TAMNOG I PRLJAVOG ČOKOLADNOG MULJA IZ ZABRANJENE ŠUME

1 žlica     ZASLAĐENOG KOKOSOVOG PRAHA OD ORLOVIH OČIJU

 

ŠEĆERNI PRELJEV

25g       SALA ŽUTE MAČKE

125g     VILINSKOG ŠEĆERA U PRAHU

45g       MLIJEKA ČOKOLADNOG MULJA IZ MRAČNE ZABRANJENE ŠUME

2 žlice   KAVE CRNE POPUT BARUTA

½ čajne žlice  MLJEVENOG VANILI ŠEĆERA OD POSEBNOG CVIJETA IZ MRAČNE  ZABRANJENE ŠUME          

Sladokusac koji je poslao recept:

LOVRO, jato “Ribice”

 

TORTA OD JAGODA S JOGURTOM

 Sastojci:

ZA BISKVIT: 4 jaja, 80 g šećera, 4 žlice mlijeka, 70 g  oštrog brašna, 1 prašak za pecivo

ZA KREMU:  30 g želatine u prahu, 12 žlica vode, 600 ml jogurta, 1 kg jagoda, 500 ml vrhnja za šlag, 250 g šećera u prahu.

Jaja i šećer miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo, lagano promiješajte i uspite u kalup za tortu obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite da odstoji 10 minuta. Zagrijte 200 ml jogurta i u njemu miješanjem otopite nabubrenu želatinu i dodajte ostalom jogurtu. Jagode operite i izmikasajte te umiješajte u jogurt.

Vrhnje za šlag miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete šlag, a na kraju umiješajte šećer u prahu. Jogurt s voćem i šlag lagano izmiješajte i prelijte preko biskvita. Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati dok krema ne postane čvrsta.

š1

š2

Sladokusac koji je poslao recept:

Jakov M., jato “Ribice”

ŠTRUKLE NA ANIN NAČIN

š4 š5 š6

Sladokusac koji je poslao recept:

Ana L., jato “Akela”

ŠTRUDLA S TREŠNJAMA

Potrebno:

Trešnje, bez pesticida, ubrane vlastitim snagama

1 vanilin šećer

Lisnato tijesto

Malo krušnih mrvica

Šećer u prahu

š

Sladokusac koji je poslao recept:

Jelena, jato “Akela”

HVALA SLADOKUSCIMA

P.S. Dobar tek