Aktivnosti obustavljene zbog prevencije koronavirusa

Trenutno pregledavate Aktivnosti obustavljene zbog prevencije koronavirusa
  • Autor objave:

Zbog prevencije širenja virusa među općom populacijom, a posebice u smislu zaštite osjetljivih skupina građana, obustavljena je provedba svih skupnih programskih aktivnosti.

Posljednjih dana svi skupa pozorno pratimo razvoj situacije sa širenjem koronavirusa COVID-19 u svijetu i Republici Hrvatskoj. Sukladno razvoju situacije, službenim obavijestima iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te odluci Vlade RH o obustavi rada vrtića, škola i fakulteta na dva tjedna, Savez izviđača Hrvatske izdao je naputak o obustavi održavanje redovnih i vanrednih aktivnosti (tjednih susreta i radionica, okupljanja, izleta, drugih aktivnosti u zatvorenom i/ili na otvorenom) za vrijeme trajanje odluka Vlade RH o obustavi nastave, a i dulje, ako se ne suzbije širenje koronavirusa COVID-19.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/uzivo-u-hrvatskoj-je-27-zarazenih-stizu-nove-mjere-za-borbu-protiv-sirenja-koronavirusa-foto-20200313

Zbog opće zdravstveno-sigurnosne situacije i preventivnih mjera koje su uvedene u cijeloj Hrvatskoj od subote 14.03.2020. obustavili smo sve organizirane grupne skautske aktivnosti Turopoljske udruge skauta “Tur”.

Dio aktivnosti nastojat ćemo osmisliti i provoditi putem društvenih mreža, a o svemu ćemo vas redovito izvješćivati putem odredske internetske stranice i facebook profila.

Pripremu za najavljene programske aktivnosti (Papučki jaglaci, Turopoljsko jurjevo, Zborovanje u Rijeci, ljetno logorovanje) provodimo uobičajeno, u nadi i vjeri da će se situacija normalizirati te da će njihova provedba biti moguća. Pritom pratimo informacije te ćemo vas pravovremeno upoznati s odlukom organizatora o odgodi, novom terminu ili otkazivanju najavljenih aktivnosti.

Ukoliko aktivnosti ipak neće biti provedene uplaćena novčana sredstva (dodatne uplate za Zborovanje) prenamijenit ćemo za druge aktivnosti (ljetno logorovanje ili zimovanje, odnosno dvodnevni izlet koji ćemo nadoknadno osmisliti i provesti), a na kojima će pojedini član udruge sudjelovati.   

Savez izviđača Hrvatske, kao jedna od najvećih organizacija koja okuplja djecu i mlade, promiče djelovanje sukladno uputama nadležnih institucija i stavlja sigurnost svojih članova, kao svih ostalih građana RH, na prvo mjesto.

Kolektivno djelovanje svih dionika (institucija, udruga, tvrtki) nužno je za sprječavanje daljnjeg širenja koronavirusa COVID-19.

O održavanju nacionalnih programskih aktivnosti najavljenih za proljeće 2020. bit ćete naknadno obaviješteni, a njihovo održavanje isključivo ovisi o razvoju situacije i uputama institucija.

Molimo Vas da redovito pratite službene obavijesti, i da se u što većoj mjeri držite uputa o mjerama higijene koje daju nadležne institucije. Obavijesti možete pratiti na internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – https://www.hzjz.hr/

Turopoljska udruga skauta “Tur”

i

Savez izviđača Hrvatske
Nacionalna skautska organizacija