Betlehemsko svjetlo uručeno Gradonačelniku

Trenutno pregledavate Betlehemsko svjetlo uručeno Gradonačelniku
  • Autor objave:

Prenosimo s portala http://www.gorica.hr

Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo

24.12.2013.

betlehem3Članovi velikogoričkog Izviđačkog odreda “Tur” donijeli su danas u zgradu gradske uprave Betlehemsko svjetlo. Gradonačelniku Dražen Barišiću, Betlehemsko svjetlo predala je djevojčica Rebecca Frangen, koja je pred okupljenima pročitala ovogodišnju poruku Betlehemskog svjetla.

Poruku donosimo u cijelosti i njome čestitamo Božić svim Velikogoričankama i Velikogoričanima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPoruka Betlehemskog svjetla 2013. godine

Svjetlost Betlehemske zvijezde dovela je trojicu kraljeva do štalice u Betlehemu. Iz nje je izašlo živo svjetlo, Svjetlo svijeta, čiji životni put i poruke nastojimo slijediti više od 2.000 godina.

Betlehemsko svjetlo podsjeća nas na ljubav koja je dovela Kraljeve na mjesto Kristova rođenja i na ljubav koju je on promicao i dijelio ljudima. Ljubav koju je ostavio i nama da je širimo svijetom.

Austrijski skauti već 25 godina na prvu nedjelju Došašća odlaze u Betlehem gdje pale Svjetlo mira i donose ga u Beč. Tamo ga preuzimaju predstavnici nacionalnih skautskih organizacija iz brojnih europskih zemalja i Sjedinjenih američkih država te ga donose u svoje zemlje.

Ove je godine Betlehemsko svjetlo u našu zemlju doneseno 15. prosinca. Od tada se njegova svjetlost i toplina šire biskupijama i župama diljem Hrvatske, u nadi da će njegova poruka mira i ljubavi ući u što više domova i srca.

Neka ovo Betlehemsko svjetlo obasja i naš grad. Neka vama, gospodine Gradonačelniče, i vašim suradnicima pomogne da uvijek dobro vidite potrebe građana i da prepoznate one koji su vam voljni pomoći kako bi Velikogoričani bili još sretniji.

Njegova toplina neka zagrije vaša srca i prožme ih ljubavlju i mirom. Vama i vašim obiteljima velikogorički izviđači žele Blagoslovljen Božić i sretnu novu godinu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Originalni članak: http://www.gorica.hr/2013/12/izvidaci-donijeli-betlehemsko-svjetlo/