ČLANOVI OSIGURANI OD POSLJEDICA NESRETNOG SLUČAJA

Trenutno pregledavate ČLANOVI OSIGURANI OD POSLJEDICA NESRETNOG SLUČAJA
  • Autor objave:

Na početku nove školske godine, poštovani roditelji i članovi, želimo Vas izvijestiti da su svi naši članovi osigurani od posljedica nesretnog slučaja, putem jedinstvene grupne police u Merkur osiguranju. Cijena osiguranja uključena je u cijenu članarine koju za Vaše dijete redovito plaćate Odredu.

Dakle, uz policu kojom smo osigurali sve članove Izviđačkog odreda “Tur” (djecu i predvodnike) od posljedica nesretnog slučaja, dobro razmislite je li potrebno dijete dodatno osigurati i u školi.

Osiguranje obuhvaća povredu koje nastanu tijekom izviđačkih aktivnosti, ali i kada djeca nisu na njima (na putu do škole, u školi, kod kuće, na putovanjima u privatnom aranžmanu ili u igri s prijateljima u slobodno vrijeme). Osiguranje je ugovoreno za razdoblje od 3.9.2012.-3.9.2013. godine, a osiguranje vrijedi u cijelom svijetu.  Svote osiguranja iznose: 200 eura u slučaju loma kosti, 5 eura za bolničku naknadu (za svaki dan proveden u bolnici), 3000 eura za slučaj trajne invalidnosti kao posljedice nesretnog slučaja (isplaćuje se naknada prema postotku invaliditeta, a iskazan je iznos za slučaj 100%-tnog invaliditeta) ili 1500 eura za slučaj smrti.

Što je nezgoda (nesretni slučaj)?

Nezgoda je iznenadni i od volje osiguranika neovisni događaj koji, djelujući uglavnom izvana i naglo na tijelo osiguranika, ima za posljedicu njegovu smrt, potpunu ili djelomičnu invalidnost, prolaznu nesposobnost za rad ili narušenje zdravlja koje zahtijeva boravak u bolnici ili drugi oblik liječničke pomoći. Nezgodom se također smatra i npr. trovanje uslijed udisanja plinova, opekotine, ujed životinje, ubod insekta, davljenje, utapanje, gušenje …

Što treba učiniti nakon nezgode? (nesretnog slučaja)

Nakon nezgode, osiguranik ili ugovaratelj osiguranja ili neka druga zainteresirana osoba treba neodgodivo kontaktirati Merkur osiguranje i prijaviti događaj na tiskanici osiguratelja.

Djeca koja iz nekog razloga (neredoviti dolasci na sastanke potkraj prošle školske godine, ispis ili necjelovita uplata dosadašnjih mjesečnih uplata članarine za 2012. godinu) nisu osigurana na početku školske godine, osigurana će biti naknadno, tijekom mjeseca rujna, nakon što roditelji ispune i predaju Upisnicu-Prijavnicu za školsku godinu 2012./2013., odnosno nakon što podmire višemjesečna dugovanja za članarinu.