Pročelnik posjetio prostor u kojem radimo

Trenutno pregledavate Pročelnik posjetio prostor u kojem radimo
  • Autor objave:

Resorni gradski pročelnik stanje prostorija ocijenio je neprihvatljivim te će pokušati posredovati u dogovoru s vlasnikom da se prostor uredi u interesu sigurnosti i zdravlja djece.Poštovani roditelji, članovi i prijatelji Turopoljske udruge skauta „TUR“

Kao što je najavljeno, jutros sam se susreo s g. Krešimirom Ačkarom, pročelnikom Upravnog odjela za školstvo i predškolski odgoj Grada Velike Gorice. Obišli smo prostorije u kojima naša udruga provodio dio programskih aktivnosti s djecom i u kojima odlaže opremu za rad i višednevni boravak članova udruge u prirodi, u Kurilovečkoj ulici 48 u Velikoj Gorici. Pročelnik se je imao priliku osvjedočiti da su prostorije u izuzetno lošem stanju koje neposredno i posredno (preko opreme) ugrožava sigurnost i zdravlje djece, kao i svih ostalih osoba koje u njima borave.

Pročelnik Ačkar je i ovom prigodom istaknuo kako je stanje vrlo ozbiljno te da zahtjeva žurno rješavanje. Stoga je najavio kako će do kraja tjedna nastojati održati sastanak s vlasnikom objekta, g. Krešimirom Belošom Fijanom, a na njemu dogovoriti naš zajednički susret kako bismo pokušali dogovoriti konkretne mjere.

Izostane li spremnost vlasnika objekta, pročelnik je najavio mogućnost raskida najma prostora u ovakvom stanju, a kao alternativu nam, u tom slučaju, predlaže da aktivnost udruge preselimo u neki od društvenih domova u čije je uređenje Grad prethodnih domova uložio znatna sredstva. Uređeni društveni domovi po mjesnim odborima i gradskim četvrtima nedovoljno su iskorišteni u odnosu na to koliko je sredstava u njih uloženo, istaknuo je pročelnik.

Navest ću samo neke od njih koje je Grad uredio u prethodne četiri godine: domovi u Gornjem Podotočju, Bapči, Ribnici, Kučama, Obrezini, a pročelnik je istaknuo i predložio da aktivnost udruge preselimo u dom u Kurilovcu ili Gradičima.

Grad dakle ima konkretne prijedloge, na koje sam prilikom ovog susreta odgovorio kako mislim da neće svima biti prihvatljivo rješenje, jer većina članova udruga živi u naseljima u središnjem dijelu grada Velike Gorice. S obzirom da je sadašnja lokacija smještena u središtu grada te na podjednakoj udaljenosti od osnovnih škola u središtu grada, djeci je lako dostupna jer mogu doći i sama, pješice. Kada bi se aktivnosti odvijale u Kurilovcu ili Gradićima djecu bi trebali dovoziti roditelji, a i predvodnici bi ovisili o voznom redu autobusnih linija do prigradskih naselja. Zbog aktivnosti drugih udruga u istim prostorima pitanje je bi li prostor mogli koristiti u terminima koji su nama prihvatljivi i bi li mogli dobiti dovoljan broj termina, jer u ovom prostoru koristimo čak osam termina tijekom pet dana u tjednu.

Nadalje, u društvenim domovima bismo bili tek korisnici prostora, a opremu za pojedini susret predvodnici bi morali donositi sa sobom. Iako to nismo spomenuli prilikom razgovora, jer ovom rješenju osobno nisam sklon, mislim da ono ne rješava pitanje smještaja znatne količine naše opreme, literature i pribora za provedbu programskih aktivnosti.

Stoga se nadam da će predstojeći razgovori s vlasnikom objekta biti uspješni te da nećemo morati mijenjati lokaciju, jer ono što nam Grad može ponuditi zasigurno je u boljem stanju i zdravije za djecu, ali ne rješava pitanje smještaja opreme, a otežat će provedbu aktivnosti s djecom. Bojim se da bi rezultat toga bio smanjenje broja članova, a to je protivno onome što smo do sada uspjeli postići svojim radom.

Volio bih čuti vaše mišljenje o ovim prijedlozima i mojim stavovima, koje sam iznio u ovom dopisu, pa vas molim da se barem kratko izjasnite putem e-maila na adresu alen.konjevic@zg.t-com.hr.

O sastanku pročelnika Ačkara i vlasnika objekta izvijestit ću vas u ponedjeljak, kada ćemo vjerojatno znati i što je dogovoreno te kakav je predstojeći plan aktivnosti i susreta,

Uz izviđački pozdrav,

Alen Konjević

IMG_4246

Sjaj i bijeda skautizma u Velikoj Gorici