Dan sjećanja i ugodnog osjećanja – ponovno smo live!

You are currently viewing Dan sjećanja i ugodnog osjećanja – ponovno smo live!
  • Autor objave:

Ovakav dan bio je grijeh provesti kod kuće! Stoga smo se povodom Dana sjećanja na osnivaće skautizma okupili u prirodi i igrali.

Ni ne znajući da će biti baš tako prekrasno, sunčano i toplo okupili smo naše poletarce i vučiće u subotu 20.02.2021. i priredili im desetak grupnih poligona za igru u prirodi. Naši su brđani za to vrijeme gušterali pred Happycentrom, u koji je pristigla još jedna kutija novih igračaka za djecu na potresom pogođenim područjima.

Okupili smo se na školskom igralištu u Školskoj ulici, gdje smo postavili desetak poligona. Okupljeni su izvukli trake u bojama, koje smo vezali oko čela, a čime smo se podijelili u četiri ekipe. Metodom slučajnog odabira i izvlačenjem iz vreče dobili smo mješovite ekipe, sastavljene od članova čopora i jata, u kojima su se članovi imali priliku bolje upoznati i trebali su surađivati kako bi ostvarili bolji rezultat u igrama i natjecanjima.

Ovom aktivnošću, samo dva dana prije BP Thinking Day-a, odnosno Dana sjećanja, na najljepši način smo započeli s ponovnim aktivnostima nakon zimskog korona lock-downa i podsjetili se na datum rođenja oboje osnivača skautskog pokreta (WOSM-a i WAGGGS-a, lorda Roberta Baden Powella i njegove supruge Olave St Clair Baden-Powell.   

Pozivu se odazvalo 19 poletaraca, tri planinke i nas četvero odraslih voditelja. Djeca su uživala, kao i mi odrasli u njihovom smijehu i veselju, a s obzirom da nismo sve ni stigli odigrati dogovorili smo novi aktivni susret na svježem zraku odmah iduću subotu, 27. veljače ponovno od 10-11:30.

Veselimo se novom susretu. Vidimo se!

Slikovnu priču potražite u našoj Galeriji fotografija.