Božić na dar

Trenutno pregledavate Božić na dar

Unatoč hladnoći Vukovi su uoči Božića darivali sugrađane i prikupili donaciju za humanitarnu pomoć.

Turopoljska udruga skauta “Tur” i članovi jata Vukovi vrijedno su posljednja tri tjedna izrađivali poklone i ukrase koje su na četvrtu adventsku nedjelju odlučili podijeliti sa građanima Grada Velike Gorice. Mame su ispekle kolače, skuhale čaj, 40ak poklona smo zapakirali i krenuli na glavni Trg Stjepana Radića. Na trgu nas zbog hladnoće nije dočekalo puno ljudi, ali unatoč zimi nismo odustali dok nismo podijelili i zadnji poklončić. Bilo je tu svačega, keksa, medenjaka, bombona, čokolada, ručno oslikanih šalica, kuglica za bor … ma pravo čudo! Građani su od malih skauta preuzeli i betlehemsko svjetlo koje će dalje širiti u svojim ulicama.

Neki ljudi nisu željeli prihvatiti poklon te su u malu kutijicu u kojoj je bio nakit za bor ubacili koju kunu. Kuna po kuna i skupili smo ih 300. Tim novcem ćemo kupiti potrepštine za jednu obitelj i njihov Božićni ručak. Važno je reći da su sve inicirali i proveli upravo članovi jata Vukovi, a njihov predvodnik im je bio samo podrška.

Hvala mami Paulin na naštrikanim kapama koje smo također podijelili građanima. Hvala mami Jurič i Krvavica na pomoću, kolačima i svemu što su pripremili. Hvala mami i tati Kardum na kolačima i 5l ukusnog čaja. Hvala svima, svima svima.

Ponosni predvodnik Mario

Mario Dilberović

Moje ime je Mario Dilberović. Rođen sam u Vinkovcima ratne 1993. godine. U izviđačima sam od drugog razreda osnovne škole i sada već mogu reći da je to moj način života, a ne samo hobby.