INFORMACIJE ZA RODITELJE – JESEN 2011.

Trenutno pregledavate INFORMACIJE ZA RODITELJE – JESEN 2011.
  • Autor objave:

RODITELJSKI SASTANAK – JESEN 2011. GODINE

Informacije za roditelje koji nisu bili na redovitom roditeljskom sastanku, iako sam osobno našao vremena da ih za Vas održim osam. Vi ste trebali doći samo na jedan i to – zbog Vašeg djeteta. Hvala !

Podsjetnik za roditelje koji su bili na roditeljskom, ali nisu zapamtili sve što sam izgovorio u samo 45 minuta:

AKTIVNOSTI

Svakom djetetu koje iskaže interes za uključivanje u aktivnosti izviđača, u Izviđačkom odredu „Tur“ omogućavamo da mjesec dana dolazi na susrete, pa čak i na jedan izlet, a što ne stvara obvezu uplate članarine.
Nakon toga, kada se dijete odluči roditelji su dužni upoznati predsjednika udruge i predvodnika, ispuniti i predsjedniku predati ispunjeni upisni obrazac za novog člana, te će redovito (po djetetu) dobivati uplatnice za članarinu za predstojeće tromjesečno razdoblje.

Redovito sudjelovanje na susretima skupina (jata poletaraca i patrola izviđača) koji se održavaju jednom u tjednu, te uplata članarine uvjeti su za sudjelovanje na izviđačkim izletima i višednevnim aktivnostima. Svakoga mjeseca organiziramo jedan ozbiljniji izlet izvan područja grada.

ČLANARINA

Uplata članarina je obveza svakog člana, bez obzira hoće li u tekućem mjesecu sudjelovati na planiranom izletu.

Smanjenje iznosa dotacije Grada Velike Gorice (uvjetovano ekonomskom krizom) za programske aktivnosti Izviđačkog odreda“Tur” (kao i ostalim proračunskim korisnicima) u prvoj polovini godine utjecalo je na održivost Financijskog plana Odreda za ovu kalendarsku godinu. Zbog toga je Uprava, uz konzultaciju Savjeta odreda, donijela odluku o povećanju članarine za 2011. godinu sa 100 kn na 150 kn. Članarina u povećanom iznosu uplaćivati će se za mjesec rujan i sljedeće u kalendarskoj 2011. godini, a ovisno o iznosu dotacije iz Gradskog proračuna za 2012. godinu, kada Odred obilježava 20 godina postojanja, ovisi i odluka o iznosu članarine za iduću godinu.

Na ovaj način, članarina će realno pokriti trošak aktivnosti u tekućem mjesecu, koji je na pojedinim aktivnostima prelazio 100 kn (Sisak, Krapina, Lika …). Povećana članarina i dalje je znatno manja od članarine mnogih drugih (prvenstveno sportskih) udruga, a članovima za manje novca nudimo znatno više.

Članovi koji redovito plaćaju članarinu, bez dodatne naknade dobivaju odredsku majicu te izviđačku /odredsku / maramu kada zasluže njeno nošenje; mogu sudjelovati na redovitim mjesečnim jednodnevnim izletima bez dodatne participacije. Za sudjelovanje na višednevnim aktivnostima participacija se određuje prema realnim troškovima sudjelovanja.

Predviđenim povećanjem obuhvaćeno je i osiguranje svih članova (temeljem Ugovora s osiguravateljskom kućom), a akumuliranjem dijela sredstava moći ćemo članovima omogućiti nižu cijenu za sudjelovanje na višednevnim aktivnostima.

UPISNICA

Roditelji su dužni ispuniti Upisnicu te je predati predsjedniku udruge osobno. (Razlog je što neke roditelje nikada nisam vidio, a djeca idu na aktivnosti s izviđačima već dvije godine !)

Potpisivanjem Upisnice za tekuću godinu roditelj/staratelj iskazuje svoju suglasnost za sudjelovanje djeteta na redovitim programskim aktivnostima Odreda uz pratnju odraslih voditelja te prihvaća obvezu redovitog podmirenja mjesečne članarine prema odluci Uprave odreda. Osim toga, roditelji potpisuju da su upoznati te da prihvaćaju sljedeće:

– sugestiju voditelja udruge da dijete ne nosi mobitel na aktivnosti. Sve informacije i razgovor s djetetom roditelji mogu zatražiti pozivom na broj odgovornog voditelja. Ako član nosi mobitel na vlastitu odgovornost voditelj mu može zabraniti/uskratiti korištenje uređaja (iz razloga sigurnosti kretanja po prometnicama i psihološkog utjecaja na dijete), a roditelji tijekom aktivnosti ne mogu očekivati trenutno javljanje djeteta na njihov telefonski poziv,

– upoznaju voditelje s kroničnim bolestima i lijekovima koje dijete redovito uzima,

– mogu iskazati obiteljsku socijalnu sliku (samohrani roditelj, broj djece o kojoj skrbi, zaposlenost oba roditelja, nisku prihodi), a koja će poslužiti za vrednovanje mogućnosti roditelj te za individualni pristup svakom djetetu prilikom određivanje iznosa članarine i participacije za sudjelovanje na aktivnostima za svakog pojedinog člana.

– potvrđuju suglasnost za osiguranje člana uz godišnju naknadu u iznosu 60 kn

PREDSTOJEĆE AKTIVNOSTI

Dječji tjedan u Velikoj Gorici (14.10.2011.) – promoviranje aktivnosti izviđača na sajmu udruga u dvorištu OŠ Eugena Kvaternika

Varaždin (22.10.2011.) – akcija: Ulicama Varaždina 2011

– Cilj akcije je upoznavanje znamenitosti Grada Varaždina te snalaženje u njemu.

– Troškovi: sudionička taksa organizatoru: ručak, muzej i amblem (40 kn/sudionik) + prijevoz (cca 80 kn/sudionik)

prijava djece (predvodniku) zaključno s 15.10.2011.

Dvodnevni boravak na Žumberku(Planinarski dom Sv. Bernard) (19./20.11.2011.)

ZIMOVANJE 2011.

Delnice – Planinarski dom Petehovac

(2 i 3-krevetne grijane sobe s kupaonicom), pola sata pješaćenja do Delnica

Termin: 26.-30.12.2011. (četiri noćenja)

Cijena: 900,00 kn – prijave do 31.10.2011. ili 950,00 kn nakon tog datuma, do popunjenja mjesta

Kapacitet: 40 osoba

Prijave: – pismeno uz uplatu prve rate (300,00 kn), uplata participacije u cijelosti do polaska

LJETNO LOGOROVANJE 2012.

Krk, Punat– kamp/dječje odmaralište Oaza mira i ljubavi u unutrašnjosti otoka,

Termin: otprilike 20.07.2012. – 03.08.2011.

– odlazak na kupanje u moru svaki treći dan

Cijena: oko 1500,00 kn

Točni podaci biti će obznanjeni do prosinca 2011. godine