Izazovi i zadaci za izviđače bez redovitih susreta

Trenutno pregledavate Izazovi i zadaci za izviđače bez redovitih susreta
  • Autor objave:
Koronavirus opet je onemogućio održavanje naših redovitih tjednih susreta, no mi ćemo se nastaviti družiti, što na izletima i šetnjama, kako smo već započeli, a što kroz izazove i radne zadatke, čijim izvršenjem možete osvojiti vrijedne bodove. Oni će vam omogućiti da na sljedeće logorovanje pođete možda po znatno povoljnijoj cijeni, a možda i bez dodatnih uplata!
Vaše uplaćene članske priloge za ožujak, travanj, svibanj i prosinac ove godine, kao i prilog za Zborovanje koje je trebalo biti održano u Rijeci u svibnju 2020., no samo pod uvjetom da ste uplatili priloge za ostale mjesece i godišnju članarinu ili upisninu, mi vam bilježimo kao štednju, odnosno već uplaćeni prilog za predstojeće logorovanje.
Nižu cijenu neki su već postigli izvršenjem proljetnih korona-online zadataka i izazova, a izvršavanjem zadataka i izazova koji predstoje u mogućnosti ste postići još povoljniju cijenu, koju ćemo za svakog člana kreirati individualno.
Zadajemo vam prve zadatke koje imate priliku, a nadam se i vremena riješiti tijekom vikenda. Trudit ćemo se da oni budu što više praktični, kreativni, slatki i ukusni, a na vama je da nam svojim fotografijama dokažete da ste ih izvršili. Dakle, fotkajte se s vašim ostvarenjima i fotke nam šaljite u inbox najavnih objava ili e-mailom na adrese programskih voditelja (ovisno tko je obajvio izazov ili zadatak). Zadatke ćemo, kao i vaše fotografije, objaviti na internetskim stranicama našeg odreda i na odredskom facebook profilu, kako bismo njima promovirali naš rad u ovim specifičnim uvjetima.
Prvi zadaci biti će izrada origami figurica i mali kulinarski izazov: pečene jabuke s orasima. U nastavku potražite prve zadatke i ovoga vikenda, u zajedništvu s roditeljima, razgibajte prstiće, zasladite si vikend i uživajte u veseloj obiteljskoj igri!
PEČENE JABUKE S ORASIMA 
Ne treba puno pametovati niti biti previše maštovit. Evo jednostavnog izazova za sve uzraste Turovaca: napravite ovog vikenda obiteljsku poslasticu, za koju vam je potrebno tek nekoliko slatkih jabuka, par oraha i žlica-dvije meda. Sigurni smo da će vas mama podržati u ideji da napravite poslasticu za cijelu obitelj 😊.
Ideju smo pronašli na jednom zanimljivom blogu: https://domacica.com.hr/pecene-jabuke/
Slobodno vi potražite neki drugi recept, koji se vama više sviđa, no ne zaboravite da u ovaj izazov idu jabuke, orasi i med!
Fotkice vaših uspjelih poslastica i vas kako u njima uživate šaljite e-mailom na adresu akonjev@gmail.com ili u inbox objave na facebook profilu odreda.
ORIGAMI ŽABICE SKAKALICE
Evo i kreativnog zadatka. Origami tehnikom vijanja papira, a još bolje ako je papir tvrd i u boji, izradite nekoliko papirnatih žabica i njima se poigrajte. Zaista mogu skakutati!
Dijagram žabe origami
Fotkajte se sa svojim žabicama i fotografije pošaljite e-mailom na adresu akonjev@gmail.com ili u inbox objavena odredskom facebook profilu.
Zaradit ćete dvostruko više bodova ako uspijete izazvati roditelje ili brata/sestru na natjecanje čija će žabica dalje skočiti ili tko će u manje skokova doći do cilja. Naravno, nećemo vam vjerovati na riječ, nego je isto potrebno dokazati fotkom ili video klipom.
Лягушка из бумаги прыгающая | 100 ПОДЕЛОК | дети | Постила
Na sljedećim poveznicama potražite upute, odnosno pogledajte video-predložak kako napraviti žabicu, a ona može biti zelena, žuta, smeđa ili plava … upravo onakava kakva se vama najviše sviđa!
Eto nam praktičnih izazova! Budite kreativci i uživajte, jer izviđačke su aktivnosti sve koje nas nečemu nauče i djetinjstvo učine zanimljivijim i ljepšim!