Patrola Akela: Kako smo se proveli u Karlovcu

Trenutno pregledavate Patrola Akela: Kako smo se proveli u Karlovcu

Predivan subotnji jesenji dan proveli smo na natjecanju u Karlovcu. Nakon dolaska i početnih prijava odredili smo voditelje patrola. “Zoološki vrt” ili ti patrolu “Akela” ovoga puta  je vodila Magdalena T., a ostale patrole koje su se natjecale bile su “Mali zeleni”, “Pink”, “Panter” i “Triturus”.

kar3Prvo smo otvorili kartu i pogledali gdje se nalaze kontrolne stanice te poslušali  Magdalenu koja nam je opisala koje nas sve discipline očekuju.kar2

U 11:00 smo startali i krenuli prema prvoj kontrolnoj točki. Prvi zadatak je bio test znanja o Karlovcu kojeg smo više-manje riješili bez problema. Na nekim pitanjima smo se dvoumili, no na kraju smo briljirali. Nova kontrolka nas je čekala blizu Starog grada, a hodali smo pored Kupe i pričali kako bi se rado okupali. U međuvremenu smo vidjeli par peseka i mačaka pa smo morali stati da ih malo podragamo. No ni to nije sve… curama je postalo vruće pa smo se morali presvući. I tako je to malo potrajalo…kar1

Na kontrolnoj točki pored Starog grada riješili smo ispit o izviđačkoj organizaciji. Predvodnica Jelena P. je bila zadovoljna našim znanjem pa je zadatak odrađen vrlo brzo. Tu smo sreli ekipu “Pink” koju je pratio Alen K.

kar4

Sljedeća disciplina je bila najgora, signalizacija zastavicama. Tu definitivno nismo briljirali…to nam je slaba točka na kojoj ćemo morati malo bolje poraditi. Ivan C. je slao poruku, a Nina S. ju je primala.

kar5

Do sljedeće kontrolke (K4) smo morali prohodati poveću kilometražu. Prvo nas je vodila Nina pa Ivan a u međuvremenu smo odigrali nekoliko partija kalodonta te otpjevali par pjesmica. No to nas nije spriječilo da malo “njargamo” kako nam je vruće i teško. Napokon! Tu smo! I vežemo čvorove. Hmm..to nam ide. Mogli smo biti malo brži, ali sve je bilo uredno i zavezano bez greške. Ok. Ajmo sad dalje.

Na kontrolki broj 5 smo se poprilično nasmijali. Ekipa koja je prije nas dizala šator nije ga podigla onako kako treba. Zbog platna koje je bilo okrenuto na krivu stranu, podignuti šator je izgledao kao da lebdi u zraku. Eh…to još nismo vidjeli. Mi smo šator podigli onako osrednje, neki su se mučili s klinovima a na kraju je platno bilo zamotano kao palačinka. Jelena je ostala zapamćena kao “ona mala predvodnica koja se derala dok su podizali šator”. Ma, to je bilo iz ljubavi. Znaju to moja djeca…

kar6

Do Foginova kupališta vodio nas je Ivan, a zadatak je bio riješiti test iz prve pomoći. Mirna je tu već bila odsutna, a Nina, Ivan i Megi su riješavali ispit. Riješili smo ga sasvim u redu. Kao točka na i-slaganje puzzla pri čemu je Nina dala završni udarac na natjecanju. Do cilja smo smo nekako dogegali jer su nas pomalo noge boljele i bili smo gladni. Predavši papire, otišli smo na ručak gdje smo mogli birati između tjestenine bolonjez ili graha.

kar7kar8

A poslije toga smo se počastili sladoledom i malo se poigrali frizbijem na livadi. Naši “Triturusi” su osvojili 1. mjesto (to nas ne čudi jer su najstariji i često idu na natjecanja), a ni ostatak odreda nije bio loš. Mi smo u ukupnom poretku bili četvrti od 11 ekipa koje su se natjecale. Sve u svemu, bio je to lijepo proveden dan. Međusobno smo se družili, pričali smo i razvijali timski duh. Sad znamo na čemu moramo raditi i sljedeći put ćemo biti sigurniji i vjerojatno bolji.

Eto, tako nekako izgleda natjecanje u Karlovcu.