Natjecanje u Mraclinu i druženje s roditeljima

Trenutno pregledavate Natjecanje u Mraclinu i druženje s roditeljima
  • Autor objave:

Probili smo led. Naši su mali vatrogasci nastupili na svom prvom vatrogasnom natjecanju u Mraclinu. Nakon toga – roštiljada s roditeljima!Prvu subotu po završetku školske godine proveli smo aktivno. Produženi vikend, koji su mnogi odlučili povezati u slobodni tjedan (vezano uz Dan antifašističke borbe i Dan državnosti, siguran sam da mnogi ni ne znaju što ih je spasilo od posla 🙂 ), smanjio je broj članova koji su ostali u Gorici, stoga smo umjesto formalnog druženja s roditeljskim sastankom, održali neformali susret i roštiljadu na imanju obitelji Brcković u Rakitovcu.

Za vatrogasno natjecanje, održano tog istog 20. lipnja u Mraclinu, u sklopu memorijala “Tomislav Hrkovac” okupila se jedna devetočlana ekipa djece članova TUS-a “TUR”, koji su ujedno i članovi DVD-a Velika Gorica. Bodriti ih je došlo još nekoliko prijatelja, koji nisu redovito vježbali i desetak roditelja, koji su susret na vatrogasnom memorijalu iskoristili kao uvertiru u druženje koje je uslijedilo u Rakitovcu.

DSCN0158

DSCN0159

Prvo natjecanje nije rezultiralo zapaženim rezultatom, ali su mladi natjecatelji razbili tremu i stekli vrijedno iskustvo, koje će im zasigurno biti od koristi već na predstojećim vatrogasnim natjecanjima. Prvo sljedeće natjecanje biti će već idućeg vikenda, u nedjelju 28.06.2015. u Šiljakovini. Naravno da idemo i tamo, samo pred nama je još nekoliko vježbi na koje treba redovito dolaziti ovoga tjedna. Vježbe će biti u utorak i srijedu od 18 sati, a za četvrtak i petak ćemo se dogovoriti s voditeljicom Natalijom. 

DSCN0166

DSCN0163

Neovisno o sastavu natjecateljske ekipe na natjecanju u Mraclinu, pravo nastupa na natjecanju u Šiljakovini imat će i ostali članovi, koji sada nisu bili u ekipi, ali koji će redovito dolaziti na pripremne vježbe idućeg tjdena. Stoga pozivamo sve članove da budu redoviti na vježbama.

Nakon natjecanja, koje smo završili na 14. mjestu od 17 ekipa, dvadesetak roditelja i desetak djece, članova Odreda, nastavilo je druženje u Rakitovcu. Najljepše zahvaljujemo tati Mladenu Brckoviću što nam je omogućio da se družimo na obiteljskom imanju u prekrasnoj kultiviranoj orahovoj šumici.

DSCN0178

DSCN0174

DSCN0179

Dok nas oko 17 sati na rastanak nije potaknulo pogoršanje vremena, koje je na kraju rezultiralo i kišom, djeca su igrala badminton, izvlačenje marame, lovice, skrivača … a roditelji su pekli meso na roštilju u kome smo potom uživali uz čašicu razgovora, šalu i druženje kroz koje smo se svi međusobno bolje upoznali – roditelji i izviđački voditelji. Naša dobra suradnja put je ka još većem međusobnom povjerenju, razumijevanju i lakšem rješavanju problema s kojima se povremeno suočavamo (od zdravstvenih, problema u školi, međuljudskih odnosa među djecom, izostanaka sa sastanaka i rijetkih nerazumijevanja vezanih uz izviđačke aktivnosti). Zbog toga su ovakva neformalna druženja vrlo poželjna.

Sljedeći ovakav susret u prirodi planiramo početkom nove školske godine, vjerojatno već prvu subotu u rujnu. Do tada uživajte u ljetu, djeca u školskim praznicima, a mi ćemo uskoro na logorovanju. Jeste li prijavili djecu? Krajnji rok za prijavu sudionika na ovogodišnjem logorovanju je 01. srpnja 2015. NAKON TOGA DATUMA PRIJAVNICE VIŠE NEĆEMO PRIMATI !!!

Priložene zasigurno nisu najbolje fotke, ali imali smo pune ruke posla pa se nismo puno slikali. Još nešto fotki imaju roditelji na svojim fotićima i mobitelima, pa vas lijepo molim da nam e-mailom ili putem facebooka dostavite fotke iz svojih foldera. Hvala.