Kravlje ludilo u Osijeku !!!

Trenutno pregledavate Kravlje ludilo u Osijeku !!!
  • Autor objave:

Patrola Triturus i brđani Izviđačkog odreda “Tur” nastupili su na 12. FIPO-festu koji članovi Izviđačkog kluba Javor tradicionalno organiziraju povodom Dana grada Osijeka. Prema reakcijama posjetitelja i riječima organizatora Turovci su sve oduševili svojim duhovitim nastupima i pjesmama prilagođenim za ovu prigodu!

1470221_10202648488123477_94176136_n

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alen, Melani, Dorian, Megi i Leon predstavljali su Trituruse s pjesmom “Planinke”, nastalom na melodiju pjesme “Kolačići” Marine Perazić, dok su Davorka, Milana, dvije Jelene, Mario i drugi Alen obradili Belanov novi hit Ulicama grada te su otpjevali izviđačku verziju ove pjesme pod naslovom “Kad odlazim iz grada”.

Scenski nastup, kao i našu pojavu te duh koji smo donijeli sa sobom na Festival izviđačke pjesme u Osijek (FIPO) možemo sažeti u jednu uzrečicu … možda naš novi poklić (?!) : – “Totalno drukčiji od drugih!”. Ma dobro, nismo baš toliko drugačiji, ali kako je istaknula i Jaca, predsjednica IK Javor, draž skautizma i tradicionalnog druženja u Osijeku upravo je u toj različitost, koja nas potiće na toleranciju i upoznavanje nečeg drugačijega od onoga na što smo naviknuli, istodobno nas povezujući kroz jedinstveni izviđački program.

Jesmo li i koliko bili različiti i je li to dobro ili loše pricijenite sami posjetom GALERIJI FOTOGRAFIJA (koja će tijekom današnjeg dana biti postavljena na portalu).

1450810_10202648508163978_794666742_n

2013_11_30_av_mall_fipo_spaic_046

Na ovogodišnjem FIPO-u sudjelovali su izviđači iz Duge Rese, Karlovca, Zagreba, Velike Gorice, Koprivnice, Jarmine, Osijeka i Mađari iz Vojvodine.

Nas jedanaest na put smo krenuli s jednim automobilom i kombijem. Do Osijeka smo jednom stali, dvaput smo zalutali, tri puta se zavrtili u kružnom toku … i tako smo sretno stigli unatoć poledici na cesti, koja je toga dana u Gorskom kotaru uzela tri života. Nije nam bilo ugodno čuti tu vijest znajući da nas i na povratku ćeka još 270 kilometara vožnje autocestom. Ali dobru zabavu koja nas jer čekala ništa nije smjelo pokvariti. Smjestili su nas u prostoru Obrtničke škole u središtu Osijeka.

Prije nastupa obišli smo grada, posjetili osječku Katedralu te smo na središnjem gradskom trgu Mariju čestitali rođendan, a Melani iznenadili polaganjem zavjeta i maramom koju je konačno i “za ozbač” stavila oko vrata! Dobro nam došla u našu veliku i veselu izviđačku obitelj! Značajan je to trenutak koji svakom izviđaču mora ostati u lijepom sječanju!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1461889_10202648495923672_372800544_n

Sam festival održan je u subotu u holu prodajnog centra Avenue Mall Osijek, tako da nismo pjevali sami sebi. Dapače, gledali su nas kupci, prolaznici i prodavači u dučanima, a da smo zaista bili primijećeni doznali smo idućeg dana, u nedjelju kada su nam domaćini priredili zanimljiv izlet, odnosno obilazak i upoznavanje Baranje. Nakon ludiranja u Avenue Mall Osijek u istom smo duhu zabavu nastavili u Šečeranskom domu gdje smo pjevali i plesali uz živu glazbu skoro do ponoći!

Pogledajte kako nam je bilo: http://www.youtube.com/watch?v=ODcycfxnVAQ

Nakon ovako ludog dana, gdje su Turovci apsolutno uspjeli biti primijećeni, možemo zaključiti da je u subotu u Osijeku zavaladilo pravo kravlje ludilo!

537037_10202648515324157_629426144_n

Drugačiji su na kraju dana polijegali u svoje ležaljke u kojima smo se naspavali bolje nego što bi na podu, na spužvama, ali zašto ne iskoristiti ono što imamo na raspolaganju!

U nedjelju smo obišli Batinu, malo pogranično mjesto uz Dunava, gdje se nalazi muzej koji svjedoći o životu i bitkama na ovom području uz Dunav od vremena prije Krista do danas. U blizini je postavljen veleban spomenik Antuna Augustinčića kojim je obilježena strašna bitka u kojoj su živote izgubili deseci tisuća ratnika: crvenoarmejaca, partizana i nacista u borbi za ovu stratešku točku u Drugom svjetskom ratu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potom smo posjetili selo Karanac, gdje nas je prepoznao konobar u kafiću, u koji smo (malo prije podneva) sjeli na prvu jutarnju kavu! Potom su nas divni domaćini dočekali u Kozarcu, gdje smo ručali, a imali smo prigodu provozati se i u starinskim slavonskim zaprežnim kolima te osjetiti miris i dah domaćih konja izbliza. Domaćinima smo se odužili igrom i pjesmom, kojima smo predstavili vedar duh izviđača, a koje su predvodili (naravno) Turovci na čelu s Jelenom T. !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon povratka u Osijek izljubismo domaćine, oni nama uvališe zahvalnicu i nešto poklončića te sendviće za put i tada zakotrljasmo kotaće u smjeru zapada, naravno prema svojim domovima.

734485_10202648550805044_2111861318_n

Tražeći fotke, koje prenosimo i s lokalnog portala www.osijek031.com pronašli smo i sljedeće riječi:

Članovi izviđačkog kluba Javor, izviđači iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja, okupili su se na jednom mjestu te zajedno putem pjesme, plesa i glume promicali izviđaštvo kao zabavnu i poučnu aktivnost za sve generacije, a naročito za djecu i mlade.

Festival izviđačkih pjesama Osijek – FIPO jedinstvena jemanifestacijakoja se ove godine održava 12.-tog puta u gradu Osijeku i to u sklopu proslave i obilježavanja Dana grada Osijeka. Avenue Mall Osijek ponosan je što sudjeluje u obnavljanju i prisjećanju starih izviđačkih pjesama kao i promidžbe Osijeka i Slavonsko-baranjske regije.

Info:http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=48266#ixzz2mMQ8rTJq