Ku-ku, Ooooosijek!

Trenutno pregledavate Ku-ku, Ooooosijek!

7Jutro je, 5:30 je sati. Ekipa istraživača i brđana u sastavu: Jelena T., Alen B., Davorka Ć., Željko N., Emma K., Mario D., okovani hladnim vremenom uputili su se na daleko putovanje do Osijeka grada kako bi predstavili svoj novi singl “Previše žuljeva bilo je” žiteljima toga grada, povodom njegovog rođendana, te svim gostima i sudionicima slavlja. Početno zatišje u ranim jutarnjim satima, kako su minute odmicale, pretvaralo se u pjesmu koja je orila iz antišinog kombija! Uz usputno zaustavljanje stigli smo u snijegom zabijeljeni Osijek grad. Domaćini su nas ugostili, pokazali nam naše odaje i pozvali nas na otvaranje akcije. Nakon otvaranja krenuli smo u razgledavanje Osijeka. Muzej Slavonije, HNK Osijek i još puno lokacija značajnih za Grad Osijek, sve to uz besplatnu vožnju tramvajem.28

Nakon razgledavanja došlo je vrijeme za ručak, a nakon ukusnog bolognesa valjalo se pripremiti za nastup. Kako ćete pročitati tekst na kraju pjesme, ubrzo ćete shvatiti zbog čega je naš outfit bio u stilu drvosječe uz sjekire i motornu pilu.
Nastup smo odradili i više nego profesijonalno, unatoč činjenici da su nam “odrezali” 20-tak sekundi naše vesele matrice. Kako bilo, svi su se dobro nasmijali i zabavili. U programu festivala nastupilo je oko 35 izvođača iz cijele Hrvatske, ali i šire. Tako su uz Rovinj, Koprivnicu, Valpovo, Jarminu i brojne druge odrede iz lijepe nam naše u programu nastupili izviđači iz Temerina te iz Bačke Topole.

41Kako smo nastup odlično odradili, Mario nas je odlučio počastiti večerom, i zbog nastupa, ali i činjenice da je njemu rođendan. Poslije dobre klope uputili smo se na druženje u Ribarsku kuću gdje se nismo dugo zadržali, valjalo se odmoriti za sutrašnji izlet i povratak kući.

Nakon (ne) prospavane noći (nekima da, nekima ne) i jutarnje kave domaćini su nas poveli na izlet u Kopački rit. Vrijeme nas je poslužilo, grijalo nas je zubato sunce, ali bez kiše i snijega. Vožnju vlakićem prepustili smo mlađim sudionicima, a mi smo se prošetali novo stazom koju su u Kopačkom ritu nazvali “Staza lopoča”. Zatim smo u multimedijalnoj kući, uz predavanje djelatnice, pogledali film o Kopačkom ritu, njegovim biljnim i životinjskim bogatstvima, području na kojem se proteže i kada ima najviše vode. Promrzli uputili smo se nazad u Osijek gdje smo ručali, zatvorili akciju i krenuli svojim kućama. Sretno smo stigli kući, raspakirali opremu, otuširali se i zadovoljni legli u krevet. Avantura i pol 🙂

 

52

 

Cijelu galeriju pogledajte ovdje 🙂

Mario Dilberović

Moje ime je Mario Dilberović. Rođen sam u Vinkovcima ratne 1993. godine. U izviđačima sam od drugog razreda osnovne škole i sada već mogu reći da je to moj način života, a ne samo hobby.