Kupanac na Jezerčici

Trenutno pregledavate Kupanac na Jezerčici
  • Autor objave:

Zimsko razdoblje članovi Izviđačkog odreda “Tur” ispunili su kupanjem na bazenima Termi Jezerčica u Donjoj Stubici. 

Djeca s oduševljenjem mogu reći da im je subota 21.2. prošla veoma brzo te da su se skoro pa i otopili u bazenima. O zabavi da i ne govorim.

Terme Jezerčica imaju jedan olimpijski bazen, bazen za malu djecu, bazen za lagano plivanje ugodne temperature, bazen s toboganima i bazen za „stariju populaciju“ (tamo je voda daleko najtoplija). Naravno da smo posjetili baš sve bazene.

Došavši u Gornju Stubicu ( nas 41), prvo smo nahranili trbuščiće kako bi izdržali velike napore, a potom se i poigrali na svježem zraku. Jedva smo dočekali trenutak ulaska u terme pa smo se samim time brže bolje presvukli i uletili u bazen.
Dodavali smo se loptom, ronili smo novčiće, utrkivali se u olimpijskom bazenu, spuštali se niz tobogan. Neki su na početku zaplivali s rukavicama za plivanje, no u ostatku dana su plivali poput ribica bez bilo kakvih pomagala.

Ne možemo se požaliti ni na ručak. Juha s rezancima, pomfrit i pileći ražnjić, zelena salta te za desert štrudla od jabuke, svakoga je moglo zasititi i nadopuniti potrošenu energiju. Tako je i bilo.

Ostatak vremena provedenog na bazenima potrošili smo u novoj dozi igara, lovljenjem jedno drugoga, spuštanjem niz tobogan i odmaranjem na ležaljkama.

Potom je uslijedilo tuširanje i pranje kosa, presvlačenje i sušenje kosa. Cure, cure, koliko kose imate!
Vidno umorni s crvenim očima i licima (ali naravno zadovoljni) , krenuli smo prema busu i pravac kući. Koliko su umorni, moglo se čuti u busu-svi su ili spavali ili jako tiho pričali.

Eto, još smo jednu subotu proveli u veselom i zabavnom društvu izviđača! 

I da ne zaboravite: danas je 22.2. Datum kada je rođen Robert Baden Powell, osnivač svjetskog skautskog pokreta. Da nije bilo njega, ne bi bilo ni nas izviđača!

BP_KUDU2

Budi pripravan,
Vaši predvodnici