Malo kreativnosti pred Božić

Trenutno pregledavate Malo kreativnosti pred Božić
  • Autor objave:

Malo kreativnosti pred Božić

Jato „Akela“ odlučila je zadnje okupljanje u ovoj godini provesti kreativno. Naime odlučili smo napraviti vlastite božićne kugle te od vlastitih ukrasa okititi bor. Ukrasi su izrađeni od tijesta tako da se pomiješa tijesto, sol i voda ( omjer za ovu količinu ukrasa su bile 2 i pol šalice glatkog brašna, 1 i pol šalica soli te toliko vode da se dobije smjesa koja se može oblikovati). Tijesto se razvalja i pomoću kalupa se oblikuju ukrasi, a ukrase sam sušila na radijatoru dva dana. Obavezno napravite rupice na ukrasima kako biste mogli provući konac i staviti ih na bor. I to je to, sad je kreativnost na vama. Možete koristiti tempere, vodene boje, flomastere ili nešto drugo. Obojane ukrase stavili smo na bor tako da smo spremni za Božić i darove ispod njega.

t1

t3

t4

t9

Naš drugi dio zabave je bila izrada božićne kugle. Za kuglu je potrebno nabaviti staklenku s odgovarajućim poklopcem, plastična ili keramička figurica, šljokice za snijeg, ukrasna vrpca, voda i glicerin koji se stavlja kako bi snijeg polakše padao u samoj kugli. Figurice smo pomoću silikonskog ljepila zalijepili na poklopac, u staklenku smo stavili PREVIŠE šljokica, nakon toga dodali vodu i glicerin te zatvorili staklenku. Kugle su bile zaista lijepe no ljubičaste šljokice pobojale su vodu pa drugi put preporučam da se izbjegavaju šljokice te boje i da ih se stavi manja količina. No bitno je da smo se veselili i zabavljali. Ne moram ni reći da je šljokica bilo posvuda, na nama, po podu, stolicama… valjda ćemo ih nalaziti po prostoriji još duže vrijeme.

t5

t6

t7t8

Obzirom da nisam jučer stigla napraviti svoju kuglu, sa sestrom sam se malo zabavljala danas ujutro pa smo i mi bojale tijesto. Napravila sam suhe božićne kugle s kokosovim brašnom kao zamjenom za snijeg.

t10

Eto, iskoristite praznike i budite i vi malo kreativni. Sjednite obiteljski za stol i neka zabava počne.