Midsommar – Švedski doček ljeta uz izviđače

Trenutno pregledavate Midsommar – Švedski doček ljeta uz izviđače
  • Autor objave:

Da bi bilo zanimljivo i sadržajno bogato nije potrebno otići daleko. Dovoljno je otići do Zagreba.

Umjesto planiranog izleta u Rakovicu, u Speleon – Centar podzemne baštine uz kompleks Baračevih špilja, koji smo bili primorani otkazati iz organizacijskih razloga, jer nismo uspjeli dobiti slobodni autobus za navedeni izlet, sredinom lipnja brzinski smo osmislili alternativni program te smo tridesetak prijavljenih poletaraca i mlađih izviđača poveli redovitim gradskim linijama na izlet u zagrebački ZOO-loški vrt, a potom na Midsommar – Švedski doček ljeta u Zagrebu, na Opatovini.

Time smo ostali dosljedni onome što redovito najavljujemo: na nama je da se snađemo i da djeci ponudimo zamjensku aktivnost, pa iako možda nešto skromnija sadržajno zamjenska je aktivnost ispala vrlo zanimljiva i inovativna. Naime, Savez izviđača Hrvatske u suradnji s tvrtkom E.on odlućio je obogatiti program Midsommar festivala na otvorenom, a čime Šveđani tradicionalno obilježavaju početak ljeta.

Savez je posudio naše sprave za igranje, kako bi njima animirali djecu, a tko pravila igara zna bolje od nas samih. Tako smo nakon dvosatnog patrolnog obilaska zagrebačkog Zoološkog vrta, koji uvijek nudi nešto novo, a upravo tog vikenda obilježavao je svojih 98 godina djelovanja, prošetali do zagrebačke Opatovine na igru i dobru zabavu.

Švedska proslava početka ljeta okupila je velik broj građana koji su se uključivali u brojne zanimljive sadržaje, a isto tako u igtre i natjecanja uključili su se i naši članovi. Djeci su se svdjele igre koje smo im mi ponudili, tako da smo doživjeli nešto novo i zanimljivo, a osjetili smo se i korisnim te dobrodošlim na Midsommar. Opet smo pomogli našem Savezu u provedbi aktivnosti koje se partnerski obvezao provesti, a i mi smo ugodno proveli dan, unatoč ad-hoc organizacije. Majstori smo improvizacije!

Slike ipak govore više od riječi: https://www.tus-tur.hr/galerija-fotografija-2023/?album=18&gallery=246